Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță. Guvernul a stabilit chiar acum

Termenul de valabilitate al voucherelor de vacanță, prelungit până în mai 2021

Veste importantă pentru bugetari.  Guvernul României a decis ca valabilitatea voucherelor de vacanță să fie prelungită până în anul 2021. Șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a declarat că tichetele aferente anului 2019, care urmau să expire, vor beneficia de o extindere a termenului de valabilitate.

Voucherele de vacanță păstrate pentru a limita efectele negative din economie

Într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria, ministrul Muncii, Violeta Alexandru și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, au făcut clarificări privind măsurile economice pe care la va lua Guvernul în următoarea perioadă. Printre subiectele atinse de oficiali, a fost și cel al voucherelor de vacanță acordate sectorului bugetar, subiect intens dezbătut în ultimile zile. Valabilitatea tichetelor va fi prelungită până în luna mai 2021.

”O altă măsură, de această dată pentru limitarea efectelor economice negative ale epidemiei cu coronavirus, Guvernul a prelungit valabilitatea voucherelor de vacanță, în contextul acestei situații epidemiologice și valabilitatea voucherelor de vacanță emise în anul 2019 este prelungită până la data de 31 mai 2021.”

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță. Guvernul a stabilit chiar acum
Termenul de valabilitate al voucherelor de vacanță, prelungit până în mai 2021

Vlabilitatea tichetelor de vacanță, prelungită la cererea Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a declarat că măsura a fost luată pentru a reporni motoarele turismului inetrn, în momentul în care vom ieși din criza creată de pandemia de coronavirus, relatează Digi24.

„Am luat această măsură pentru a rezolva o situaţie cauzată de criza coronavirusului din ţara noastră. Am decis să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viaţă normală şi vom susţine repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectaţi indicaţiile autorităţilor, să aveţi grijă de voi şi de cei dragi, şi, de ce nu, să călătoriţi virtual în toate colţurile României şi ale lumii”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Voucherele de vacanță au intrat în vigoare în anul 2018. Pe site-ul Ministerului Economiei pot fi găsite informații despre utilizarea aceastora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI