19 apr. 2022 | 11:15

Ce se întâmplă cu vaccinarea anti-covid-19 în România de la 1 iulie 2022

Sănătate
Ce se întâmplă cu vaccinarea anti-covid-19 în România de la 1 iulie 2022
Centrele de vaccinare anti-covid, inchise de la 1 iulie 2022

S-a anunțat ce se va întâmpla cu vaccinarea anti-coronavirus în România după data de 1 iulie 2022. Andei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a spus astăzi că de la 1 iulie centrele de vaccinare anti-covid dispar. Unde se vor mai putea vaccina românii?

Centrele de vaccinare dispar din România

Punctele de vaccinare contra coronavirusului dispar din România, începând cu 1 iulie 2022. Astfel, românii care vor să se vaccineze după această dată o vor mai putea face doar în cabinetele medicilor de familie unde sunt înscriși.

„Până la această dată inclusiv, toţi cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcţionează în continuare, cât şi la cabinetele medicilor de familie.

Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie”, a scris Andrei Baciu într-o postare publicată pe contul său personal de Facebook.

Ministerul Sănătății susține în continuare vaccinarea anti-covid 19

Reprezentantul ministerului Sănătății recomandă în continuare vaccinarea drept cea mai bună soluție de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2 și pe care o consideră extrem de utilă, mai ales pentru grupele de risc.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spunea la jumătatea lunii martie că peste 50% din populaţia totală a României a fost vaccinată. În opinia șefului de la Sănătate, campania de vaccinare în țara noastră nu a fost un succes, dar nici un eşec.

Circa 50% dintre români, vaccinați

„Opinia mea este că, în cifre reale, suntem undeva în jur de 50%, deci peste 8 milioane de concetăţeni de-ai noştri s-au vaccinat cu două doze de vaccin, mai mult de un sfert dintre ei cu trei doze de vaccin, dar sigur că potrivit EUROSTAT, suntem 19,3 milioane de locuitori, probabil că populaţia rezidentă este sensibil mai mică, în jur de 17 milioane, deci cel puţin 50% din populaţia totală a României a fost vaccinată”, a declarat la RFI Alexandru Rafila.

Restricțiile, eliminate brusc

Tot ministrul Sănătății spunea cu ceva timp în urmă că restricțiile anti-covid au fost ridicate mult prea brusc, iar câteva dintre acestea trebuiau menținute.

„Eu nu exclud nimic, dar având în vedere că propunerea noastră de ridicare etapizată a acestor restricţii ar fi controlat poate mai bine numărul de cazuri, şi nu mă refer la restricţii propriu-zise, ci pur şi simplu la utilizarea măştii în spaţiile interioare şi mijloacele de transport în comun, astea erau practic toate restricţiile la care ne refeream noi, cred că ar fi fost un lucru bun, pentru că ar fi încetinit transmiterea”, spunea Alexandru Rafila.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro