Ce se întâmplă cu toți românii care au pensie socială. Guvernul Orban a luat decizia chiar azi

Ce se întâmplă cu toți românii care au pensie socială. Guvernul Orban a luat decizia chiar azi
Ce se întâmplă cu toți românii care au pensie socială. Guvernul Orban a luat decizia chiar azi

Mai sunt aproape două luni până la Alegerile Parlamentare de anul acesta, și deja încep pomenile electorale. Guvernul Orban, în speranța de a mai câștiga ceva capital politic trec la lucrurile grele.

Ce se întâmplă cu toți românii care au pensie socială

Conform unei măsuri aprobate în ședința de astăzi a Guvernului Orban, pensionarii, de peste 75 de ani, vor primi de la stat vouchere de masă caldă, retroactiv pe 4 luni. Măsura îi are în vedere pe cei cu pensii sociale. Anunțul despre acest nou demers a fost făcut de Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, la finalul şedinţei de Guvern.

Guvernul Orban a luat decizia chiar azi

Conform acestuia, măsura are în vedere aproximativ 300.000 de persoane cu vârsta peste 75 de ani. Aceste persoane sunt pensionari cu venituri la nivelul pensiei sociale, și, conform măsurii,  vor primi vouchere de masă caldă, în valoare de 180 de lei pe lună.

”După cum se cunoaşte, valoarea unui astfel de tichet este de 180 de lei pe lună. Aceste tichete se vor repartiza în prima săptămână din luna decembrie a acestui an. Se vor da retroactiv cu data la care a fost aprobată măsura, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie, aşa încât toţi beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, respectiv 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcaţi pe vouchere sau pe carduri în prima săptămână a lunii decembrie 2020”, a declarat Boloş. conform Mediafax.

Ce se întâmplă cu toți românii care au pensie socială. Guvernul Orban a luat decizia chiar azi
Marcel Boloș și Guvernul Orban dau pomeni electorale

 

Decizia vine într-un moment cum nu se poate mai delicat pentru actuala guvernare liberală, care a început să-și piardă din credibilitate. Mai mult de-atât, partidul de guvernământ, PNL, a început să piardă din capitalul electoral pe care-l avea înainte de criză. Marcel Boloș a justificat decizia de astăzi a Guvernului Orban, că totul a fost calculat pe zile, astfel încât să fie respectată procedura legală.

”În momentul de faţă, procedura de achiziţie publică este în curs de finalizare. Contractul de achiziţie publică urmează să fie semnat în săptămâna care vine. Sunt 300.000 de beneficiari. Emitenţii de carduri au nevoie de 10 zile conform contractului ca să emită aceste carduri. Aceste carduri se distribuie mai apoi către prefecturi,. De la prefecturi ajung la autorităţile publice locale şi de la autoritatea publică locală ajunge la beneficiarul final. Este calculat pe zile. (..) E vorba de persoane care au o anumită vârstă. Îşi aşteaptă acest ajutor de la noi. Calculele acestea le-am făcut împreună cu colegii şi regimul acesta pentru 300.000 de beneficii de emitere a cardurilor şi distribuirea lor nu este unul foarte simplu”, a spus Boloş.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI