Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2021. Ludovic Orban a făcut anunțul azi

de: Ștefan R. Apostol
03 11. 2020

În perioada ultimei guvernări PSD au fost introduse mai multe taxe. Printre acestea se numară supraacciza la carburanți și dubla taxare a contractelor de muncă part-time. Alte taxe introduse de PSD au fost și cele din energie, sistemul bancar și telecomunicații. Astăzi aflăm că, în urma unui raport, Guvernul Orban anunță eliminarea acestora.

Guvernul Orban elimină taxele impuse de PSD

Conform unui raport preliminar, emis zilele acestea, Guvernul Orban anunță eliminara unor taxe impuse de guvernarea PSD în ultimul mandat.

Printre multele taxe impuse de PSD regăsim supraacciza la carburanți, taxele din sectorul bancar, telecomunicații, energie, dar și suprataxarea în cazul contractelor de muncă part-time.

În afară de aceste taxe eliminate, deși au existat zvonuri, Guvernul Orban exclude creșterea cotei unice de impozitare, precum și taxele și impozitele, pentru anul 2021.

”O spun din capul locului că nu vom creşte taxe şi impozite. Prin minciuni și manipulare, pesediștii vor de fapt să-și șteargă urmele. PSD a impus taxe aberante. Supraacciza la carburanți, supraimpozitarea contractelor part-time. Dar și taxe noi în sectorul bancar, în energie și în telecomunicații, toate eliminate de PNL.”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul face promisiuni electorale sau nu

Ne aflăm la mai puțin de o lună până la Alegerile Parlamentare. Toate aceste declarații venite de la Guvernul Orban par a fi promisiuni electorale.

Cel puțin așa văd toți analiștii politici și financiari. Aceștia au ținut cont de situația dramatică în care se află acum economia României, când au făcut aceste predicții.

În continuare, în pofida lucrurilor evidente, Guvernul Orban susține ideea de a nu mări taxele și impozitele pentru anul următor.

Guvernul Orban face sau nu promisiuni electorale

Specialiștii spun că este imposibil de susținut economia și echilibrat bugetul de stat, în acest moment, având în vedere rata de îndatorare a României.

Ultima informare arăta că România s-ar fi împrumutat cu aproximativ 10 miliarde de euro, doar pentru plata salariilor bugetare și a pensiilor.

”Susţinem categoric cota unică de impozitare şi nu vom majora taxe şi impozite. Pentru accelerarea relansării economice nu poţi să pui frână de tip fiscal. Nu poți pune bariere de tip fiscal în relansarea companiilor şi în ceea ce priveşte taxarea muncii.”, și-a susținut pledoaria Ludovic Orban.

Conform declarațiilor lui Florin Cîțu, supraacciza la carburanți, de exemplu, nu a adus ”venituri la buget care să suplinească efectul negativ asupra economiei”.

Rămâne de văzut dacă declarațiile guvernanților vor rămâne în vigoare, sau după alegeri vom resimții noi măriri de taxe și impozite.