Ce se întâmplă cu persoanele care au peste 65 de ani, în carantina totală. Orban a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu persoanele care au peste 65 de ani, în carantina totală. Orban a făcut anunțul

Ordonanța Militară nr. 3 a fost publicată în Monitorul Oficial în seara de marți spre miercuri și va intra în vigoare de astăzi, 25 martie 2020. Aceasta prevede măsuri noi și mai stricte pentru combaterea COVID-19 în România. Guvernul a fost obligat să anunțe Ordonanța militară 3, cu reguli mult mai stricte și pedepse mai aspre, dacă aceasta nu va fi respectată.

Ce se întâmplă cu persoanele care au peste 65 de ani, în carantina totală

Aseară, Premierul Ludovic Orban, într-o conferință de presă, a făcut anunțul legat de Ordonanța militară 3 ce a intrat în vigoare începând cu ora 6, în această dimineață. Au fost primele declarații ale premierului după ieșirea din izolare. Astfel că, după emiterea ordonanței militare 3, s-a impuns restricția și între orele 6 și 22. Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din casă pentru a merge la muncă, pentru a face cumpărături necesare, pentru a face analize medicale urgente, se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie.

Cu privire la persoanele peste 65 de ani, aceștia fiind cei mai vulnerabili, pentru a-i proteja, s-a instituit această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval în care să se poată deplasa pentru a-și cumpăra ce au nevoie, pentru plimbare. În același mesaj, Premierul Orban a mai spus că toți factorii din guvernul condus de domnia sa, își vor face un obiectiv ca persoanele trecute de 65 de ani și care nu mai au voie să iasă din case, să poată fi serviți aproape exclusiv în acest interval, la magazine, premierul făcând apel la români să fie responsabili și să respecte recomandările medicilor.

Orban a făcut anunțul

Mesajul premierului a fost unul, pe cât de dur, pe atât de direct, asumându-și responsabilitatea pentru deciziile luate în ultimele zile, decizii datorate escaladării lucrurilor în ceea ce privește actuala pandemie, dar și în urma iresponsabilității unor cetățeni care nu au ținut cont de recomandări și restricțiile impuse prin Ordonanța militară 2.

” Am participat la o întâlnire de lucru, la care am convenit asupra câtorva măsuri care urmează să fie adoptate prin ordonanță militară. Toate măsurile au ca obiectiv reducerea la maxim a contaminării cu coronavirus. După emiterea ordonanței militare 3, vom impune restricția și între orele 6 și 22. Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din casă pentru a merge la muncă, pentru a face cumpărături necesare, pentru a face analize medicale urgente, se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie.

Ce se întâmplă cu persoanele care au peste 65 de ani, în carantina totală. Orban a făcut anunțul
Ce se întâmplă cu persoanele care au peste 65 de ani, în carantina totală. Orban a făcut anunțul

Cu privire la persoanele peste 65 de ani: snt cei mai vulnerabili, pentru a-i proteja, se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval în care să se poată deplasa pentru a-și cumpăra ce au nevoie, pentru plimbare. Ne facem un obiectiv ca aceștia să poată fi serviți aproape exclusiv în acest interval, la magazine. Fac un apel la români să fie responsabili și să respecte recomandările medicilor.”, a spus Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI