17 apr. 2024 | 14:49

Ce se întâmplă cu judecătoarea care l-a strigat pe Sebi în sala de judecată, în cazul lui Vlad Pascu. Decizia luată de CSM

News
Ce se întâmplă cu judecătoarea care l-a strigat pe Sebi în sala de judecată, în cazul lui Vlad Pascu. Decizia luată de CSM
Ce se va întâmpla cu judecătoarea din cazul lui Vlad Pascu

Ce se va întâmpla cu judecătoarea care a strigat una dintre victimele decedate în urma accidentului provocat de Vlad Pascu? Se pare că Ancuța Popoviciu a mai fost sancționată în trecut.

Cazul judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu

Procesul lui Vlad Pascu este judecat la Judecătoria Mangalia de către Ioana Ancuța Popoviciu. La primul termen, aceasta a intrat în sală mestecând gumă, după care a întrebat dacă unul dintre tinerii uciși în accident este prezent în sală, la proces.

Tatăl lui Sebastian Olariu, tânărul decedat în accident, a ieșit plângând după proces, spunând că judecătoarea ar fi întrebat „unde este Sebastian”, cerând buletinul băiatului.

La următorul termen, unul dintre avocații care îi reprezintă pe părinții victimelor au cerut recuzarea judecătoarei, spunând că „a dat dovadă de gravă neglijență în administrarea dosarului”.

Cererea a fost respinsă de către Judecătoria Mangalia, pe motivul că argumentele invocate de avocat sunt „cel mult chestiuni ce țin de pregătirea profesională a doamnei judecător”.

CSM a amânat decizia în cazul suspendării judecătoarei

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat pentru data de 24 aprilie soluționarea propunerii Inspecției Judiciare de suspendare din funcție, până la finalizarea procedurilor disciplinare, în cazul judecătoarei.

„Miercuri, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a încuviinţat, în temeiul art. 13 şi art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecăţii cauzei formulată de judecătorul Ioana Ancuţa Popoviciu pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie, ora 11,00”, a informat Secţia, într-un comunicat citat de Agerpres.

Inspecția Judiciară a anunțat că a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o propunere de suspendare din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu. De asemenea, în luna februarie a anunțat că s-a sesizat din oficiu și face verificări cu privire la comportamentului acesteia în sala de judecată.

Judecătoarea a fost sancționată anul trecut pentru „gravă neglijență”

În luna mai a anului trecut, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, din nou, și a sancți0nat-o pe Popoviciu pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență”.

Judecătoarea nu ar fi respectat modul de conducere a ședinței de judecată și dispunerea măsurilor și modul parcurgerii procedurii prealabile.

Totodată, Inspecția Judiciară mai ceruse atunci ca judecătoarea să fie sancționată pentru lipsa de diligență în vederea realizării unui management riguros al cauzelor cu care a fost învestit judecătorul, pentru ca derularea procedurilor judiciare să se realizeze în aşa fel încât să se asigure soluționarea acestora cu celeritate şi într-un termen rezonabil.

Atunci, CSM a respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară, ca neîntemeiată, în ambele cazuri.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Supă de cartofi cu pâine prăjită și usturoi. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Capital.ro
Prețul unui kilogram de nucă în Piața Obor din București, înainte de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
SCHIMBĂRI privind PERMISUL de CONDUCERE! Iohannis a promulgat LEGEA
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro