Ce se întâmplă cu corpul uman, la 100 de ani după moarte. Descoperire uluitoare

Ce se întâmplă cu corpul uman, la 100 de ani după moarte. Descoperire uluitoare
Ce se întâmplă cu corpul uman, la 100 de ani după moarte

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu corpul uman după ce inima a încetat să mai bată? Cercetătorii au analizat în detaliu schimbările care apar, chiar și la 100 de ani după moarte. La numai o secundă după ce organismul încetează să mai trăiască, în interior încep transformările. Oxigenul și energia stocate se epuizează rapid și orice element vital își oprește funcționarea.

Ce se întâmplă cu corpul după ce mori

Corpul uman este format din 200 de oase, câteva trilioane de microbi și 37 de trilioane de celule. Cu toate că moartea este considerată sfârșitul vieții unui om, trupul acestuia încă mai are drum de parcurs. Nu durează mult timp până când corpul tău pierde lucrurile care te definesc.

La doar câteva minute după deces, primul organ care se duce este creierul. Atunci când inima nu mai bate se oprește fluxul sanguin care trebuie să transporte oxigen la organe sau țesuturi. Fără sânge, cele mai active organe și țesuturi care au nevoie de cel mai mult oxigen se opresc primele. Rezultatele sunt, ei bine, umede, deoarece celulele care compul aceste organe sunt 70% apa. Fără oxigenul care le menține în viață celulele se distrug, lăsând în urma lor lichid.

Ce se întâmplă după 10 ore? Ei bine, începe un proces și mai problematic în stomac. Sistemul imunitar, mort și el, nu mai poate menține trilioanele de microbi înfometați care te ajută să digeri hrana. Așadar, aceștia scapă. Călătoresc înspre intestinele joase prin țesuturi, vene și artere. În doar câteva ore ajung la ficat și la vezica biliară, care conține fierea necesară pentru descompunerea grăsimilor. După ce microbii mănâncă aceste organe, fierea începe să curgă în corp dându-i o culoare galben-verzuie.

Dar la 100 de ani distanță?

Din ziua doi până în ziua patru, microbii sunt peste tot. Aceștia produc gaze toxice ca amoniacul sau hidrogenul sulfurat, care se extind umflând corpul și dându-i un miros neplăcut.

Peste un an, hainele din bumbac se dezintegrează pe măsură ce fluidele corporale le descompun. Din acest moment, nu se mai întâmplă nimic dramatic pentru o bună perioadă de timp.

După un secol, ultimele oase rămase se vor transforma în praf, lăsând în urmă doar cele mai durabile părți din corpul tău: dinți, ceară și nailon.

 

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe