Ce se întâmplă când pisica ta simte că ai o durere. Ai observat gestul ei?

Ce se întâmplă când pisica ta simte că ai o durere. Ai observat gestul ei?
Ce se intampla cand pisica ta simte ca ai o durere. Ai observat gestul lor

Animalele de companie pot fi bune pentru sănătatea noastră fizică și psihică. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de beneficiile pe care le aduc o pisică sau un câine la casa lor, mai ales când este vorba de anxietate și stres. Și mulți proprietari de pisici cred că animalul lor de companie are puteri vindecătoare. Iar știința pare să susțină această idee. Tu știi ce se întâmplă când pisica ta simte că ai o durere?

Cum îți arată pisica ta că ai o durere

Toate felinele torc în intervalul de la 25 la 150 de herți, ceea ce corespunde frecvențelor utilizate în vindecarea terapeutică a rănilor și ameliorarea durerii. Toarcerea poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular.

În timp ce pisicile și câinii ar putea să-și ajute stăpânii cu gestionarea durerii cronice, aceste animale aduc, de asemenea, beneficii pentru sănătatea mintală, inclusiv reducerea stresului și a anxietății. Un animal de companie este de mare ajutor atunci când vrei să gândești pozitiv sau vrei să îti distragă atenția de la durere, fără a fi nevoie de medicamente.

Felinele au puteri „vindecătoare”

De departe, pisicile sunt considerate cele mai populare animale domestice, cu puteri „vindecătoare”. Dacă reușești să stabilești relații de încredere cu pisica ta, atunci animalul este capabil să identifice problemele tale de sănătate. Acestea se așază pe locul cu durere, torc, îl încălzesc și disconfortul cedează. În situații grave, pisica poate sta cu orele lângă bolnav. Amatorii de feline merg la medic de cinci ori mai rar față de cei care nu dețin o pisică.

Pisicile sunt incredibil de sensibile la oameni. Ele simt durerea/afecțiunea de care suferă stăpânul lor, cum ar fi:

1. Afecțiuni cardiovasculare

Se crede că aceste animale de companie te salvează de atacuri de cord și crize hipertensive. Ele chiar pot avertiza despre apariția acestor crize. Este bine știut faptul că felinele încep să se gudure atunci când ești foarte agitat sau tensionat. Astfel, o pisică ar reduce infarctul miocardic repetat. Bolnavul care a suferit un atac își poate normaliza tensiunea și pulsul prin mângâierea pisicii preț de câteva minute.

2. Maladii gastrointestinale

Prezența acestui animal de companie în casa ta este benefică și pentru digestie. Felinele cu blană scurtă sau fără blană sunt indicate în tratarea afecțiunilor gastrointestinale și ale sistemului urinar.

3. Stres și oboseală

Pisicile pot înlătura stresul, oboseala, migrenele, nervozitatea, agitația etc. Cele cu blană lungă sunt văzute ca niște psihoterapeuți și neuropatologi excelenți (pisicile siberiene, de Angora, persiene, birmaneze, norvegiene). Ele combat insomnia, irascibilitatea, depresia șamd.

Potrivit bioenergeticienilor, atunci când pisica se așază pe capul stăpânului, ar putea fi un semn că are hipertensiune sau dureri de cap. Dacă felina se pune pe omoplat sau umărul stâng, ar semnala probleme cu inima. Dacă se culcă pe spate, „simte” afecțiunile renale, iar pe picioare –  tensiune scăzută sau răceală.

Urmăriți Playtech.ro și pe