Ce se întâmplă acum cu ‘mama FNI’. Vestea de ultimă oră despre Ioana Maria Vlas

Veste incredibilă pentru Ioana Maria Vlas, "Mama FNI"

Veste incredibilă pentru Ioana Maria Vlas, dar șocantă pentru români. Ce se întâmplă cu dosarul FNI? Decizia judecătorilor este strigătoare la cer.

Veste incredibilă pentru Ioana Maria Vlas, „Mama FNI”

„Mama FNI” a scăpat de datoriile către oamenii pe care i-a înșelat alături de alți escroci. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a fost obligată să plătească despăgubirile din cadrul celebrului dosar FNI. În consecință, AAAS a încercat să îi tragă la răspundere pe vinovați, cei care de drept trebuiau să înapoieze banii, solicitând ca aceștia să fie executați silit. Judecătorii au respins cererea, astfel că toți, în frunte cu Ioana Maria Vlas, au scăpat de orice îndatorire. În cursul săptămânii trecute, sentința a rămas definitivă. În acest context, victimele infractorilor condamnați vor primi bani de la stat, nu de la cei care i-au furat. AAAS mai avea de plătit despăgubiri de aproape 330 de milioane de lei la finele lui 2017 unui număr de peste 20.000 de persoane juridice în urma prăbușirii FNI.

Statul a rămas astfel să plătească pentru escrocheriile ei. În timpul acesta, Vlas se relaxează într-un sat de lângă Sibiu, unde crește găini, pescuiește, grădinărește, se reculege și își face planuri pentru viitor, departe de viața obositoare de la Capitală. „Nu am timp să mă plictisesc. Când nu sunt în grădină, pescuiesc. Când plouă sau am dureri, stau şi citesc, scriu… Iubesc locul acesta! Nu m-aş mai întoarce niciodată în Capitală”, mărturisea, în urmă cu șase ani, pentru SPYNEWS, „Mama FNI”.

  • Țeparii FNI au scăpat bazma curată, iar plata despăgubirilor către zeci de mii de oameni înșelați revine statului, tot din banii românilor.
Statul va plăti pentru escrocheriile ei, din banii românilor
Statul va plăti pentru escrocheriile ei, din banii românilor

„Sunt de acord să fiu pedepsită pentru faptele mele”

„Sunt de acord să fiu pedepsită pentru faptele mele, dar nu sunt singura responsabilă. Cine este responsabil să returneze banii. S-a spus că eu am fugit cu banii, dar u este adevărat. Am fost veselă pentru că mi-am revăzut mama după atâția ani și pentru că orașul arată ca unui occidentat, dar am fost tristă pentru că din păcate mama mea nu mă mai poate vedea, pentru că are 90 de ani și este oarbă”
Ioana Maria Vlas (2008)

Dosarul FNI – parcursul inculpatei

Ioana Maria Vlas a fost președinte al SOV Invest. Sub președinția sa, FNI a intrat în faliment în 1999 și a cauzat daune sutelor de mii de investitori. Aceasta a fugit din țară și a fost dată în urmărire generală în cazul FNI. În cele din urmă, inculpata s-a predat anutorităților române.

27 martie 2003 – Maria Vlas s-a predat autorităților.
13 octombrie 2005 – Fostul președinte SOV Invest a fost condamnt la 20 de ani de închisoare în cazul FNI.
Aprilie 2008 – Ioana Maria Vlas a fost eliberată
4 iulie 2009 – Înalta Curte de Justiție și Casație a condamnat-o în același dosar la 10 ani de închisoare (sentință definitivă).
20 octombrie 2010 – Inculpata e puă în liertate (hotărâre definitivă a tribunalului Prahova)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI