Ce se depozitează, de fapt, pe ușa frigiderului tău. Ai pus alimente greșit în el toată viața

de: Ștefan R. Apostol
15 04. 2022

Organizarea frigiderului, este acum un lucru, o tendință, ceva ce fac influencerii Insta și oamenii cool. Și este mai mult decât crezi. Un frigider bine organizat, împreună cu menținerea unei temperaturi scăzute și constante, vă va asigura că depozitați corect alimentele, ceea ce vă va ajuta, de asemenea, să reduceți la minimum îmbolnăvirile și risipa de alimente. Este important să știm cum, unde și în ce fel să depozităm alimentele corect.

Cum să păstrați alimentele în frigider

Știați că fiecare aliment are un loc ideal de depozitare în frigider? De exemplu, știați că rafturile superioare ale frigiderului au temperaturile cele mai constante, iar rafturile inferioare sunt cele mai reci?

Așezați alimentele, cum ar fi humusul, măslinele și mezelurile care nu trebuie gătite, sau sunt pentru reîncălzire, aproape de partea superioară a frigiderului.

Fructele de pădure vor rezista mai mult aici. Acestea se coc și putrezesc mult mai repede dacă sunt păstrate în sertare. Având în vedere că sunt prea umede, rafturile inferioare sunt mai reci și vă pot deteriora fructele fragile.

Ierburile sunt, de asemenea, excelente pentru rafturile superioare. Spălați-le și apoi depozitați-le la fel cum ați face cu un buchet de flori, într-un borcan de sticlă cu puțină apă sau într-un recipient cu puțin prosop de hârtie.

Ce nu este recomandat să ținem pe ușa frigiderului

Ouăle de lapte, laptele, untul, iaurtul, brânza, smântâna, toate se pun pe rafturile inferioare și nu pe ușa frigiderului. Nu depozitați ouăle pe ușă în acele suporturi mici și ingenioase pentru ouă pe care le au multe frigidere.

Ouăle trebuie păstrate într-un loc cu o temperatură rece constantă. Laptele trebuie depozitat în partea din spate a raftului de jos, unde frigiderul este cel mai rece.

Un alt lucru de reținut, nu numai că laptele organic nu conține antibiotice și hormoni, dar este și procesat diferit pentru a dura mai mult timp. Compartimentul pentru unt de pe ușa frigiderului nu este cel mai bun loc pentru a-l depozita.

Deschiderea și închiderea ușii frigiderului poate determina creșterea temperaturii medii. Cel mai bun loc pentru a depozita untul este spre partea din spate a frigiderului, unde temperatura este mai constant rece. Unii spun raftul de sus, alții spun mai jos. Noi vă recomandăm îl păstrați în spate, învelit în folia sa originală.

Ce depozităm pe ușa frigiderului

Maioneza, ketchup-ul, muștarul, condimentele, apa îmbuteliată, sucurile, toate se potrivesc cel mai bine pe ușile frigiderului. De ce? Ușile sunt cea mai caldă zonă a frigiderului și ar trebui rezervate pentru alimentele care sunt cele mai rezistente la deteriorare.

Păstrați aici condimentele, majoritatea sucurilor, nu cele proaspete, și alte alimente care pot rezista fluctuațiilor de temperatură.

Ce ar trebui să păstrăm în frigider, în sertare

Vă sfătuim să păstrați legumele și fructele în sertarele din frigider, deoarece acestea sunt ridicate de la baza frigiderului pentru a evita ca frunzele mai moi ale legumelor, cum ar fi salata, să înghețe, păstrând în același timp lucrurile frumoase și reci, pentru a le ajuta să dureze mai mult.

Sertarele sunt locul în care ar trebui să păstrați produsele proaspete, cum ar fi legumele și fructele, precum și ierburile proaspete. Deoarece acestea vor fi închise în sertar, acesta le va păstra, de asemenea, la adăpost de contaminare și de mirosuri.

Mai multe sfaturi despre frigider și congelator

Ca regulă generală, frigiderul ar trebui să mențină o temperatură de 40 de grade, iar congelatorul ar trebui să fie la zero grade. Mulți oameni își supraaglomerează frigiderul. Aerul rece trebuie să poată curge prin rafturi și sertare. Dacă faceți aaș, veți avea buzunare de căldură și căldură în anumite locuri, ceea ce face ca alimentele să se strice.

Congelatorul este o altă poveste. De fiecare dată când vă deschideți congelatorul, aerul rece iese și aerul cald intră. Cea mai mare parte a energiei pe care o consumă congelatorul este destinată răcirii aerului. Acesta intră atunci când deschideți ușa congelatorului. Atunci când congelatorul este plin, există mai puțin spațiu pentru aerul cald, iar obiectele care se află în el ajută la răcirea aerului care se strecoară înăuntru. Deci, dacă îl păstrați plin, înseamnă că se consumă mai puțină energie.