Ce sancțiune va primi România, după incidentele de la meciul cu Spania. Suporterii violenți s-au ales cu dosar penal

de: Claudiu Surmei
07 09. 2019

Echipa națională a României ar putea să joace meciurile cu Norvegia și Suedia fără spectatori, din cauza incidentelor de la partida cu Spania, când mai mulți suporteri au huiduit și au aprins torțe în timpul momentului de reculegere în memoria fetiței fostului selecționer al ibericilor.

Dosare penale și amenzi după meciul cu Spania. România riscă sancțiuni aspre din partea UEFA

În startul partidei România – Spania, din runda cu numărul 5 a grupei F în preliminariile Euro 2020, s-a ținut un moment de reculegere în memoria fetiței fostului selecționer Luis Enrique, care a murit din cauza cancerului. Din păcate, mai mulți suporteri români au stricat momentul, după ce au aprins torțe și au aruncat fumigene în teren, iar unii dintre ei i-au huiduit pe jucători. Organizatorii partidei au rugat spectatorii să fie civilizați, iar arbitrul a amâncat startul cu câteva minute.

Incidentele au continuat și în repriza secundă, după golul lui Florin Andone, când doi suporteri au intrat pe teren și i-au arătat semne obscene lui Sergio Ramos. După ce au fost imobilizați și scoși de pe gazon, au primit câte o amendă de 1.000 de lei și interdicția de a mai intra pe stadioane la competiții sportive.

În atenția autorităților au intrat 18 persoane după meciul România – Spania, câștigat de iberici cu scorul de 2-1. S-au întocmit două dosare penale pentru utilizare şi deţinere fără drept de materiale pirotehnice, iar 16 persoane au fost amendate.

Mai grav este că România riscă să fie sancționată dur de către UEFA din cauza fanilor necivilizați. O decizie nu poate fi luată până la meciul cu Malta, programat duminică seara, astfel că forul continental va analiza cazul ulterior. Echipa națională ar putea juca fără spectatori meciurile cu Norvegia și Suedia. Sunt cele mai importante partide din calificările pentru Euro 2020, cele două reprezentative nordice fiind principalele adversare în lupta pentru locul 2 în grupa F, care asigură prezența la turneul de anul viitor.