01 feb. 2024 | 13:08

Ce salariu va încasa un profesor debutant în 2024 după majorări. Ministrul Educației a făcut calculul

News
Ce salariu va încasa un profesor debutant în 2024 după majorări. Ministrul Educației a făcut calculul
Profesor debutant

Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a făcut un anunț important cu privire la salarizarea cadrelor didactice în urma unei întâlniri cu directorii unităților de învățământ din țară. Conform declarațiilor sale, profesorii vor beneficia de creșteri salariale semnificative începând cu luna iunie 2024, acesta fiind rezultatul eforturilor îmbunătăți condițiile de lucru și a recunoaște valoarea profesională a dascălilor.

Ministrul Educației, veste bună pentru profesori

Într-o mișcare importantă pentru sistemul de Educație din România, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat rezultatele unei întâlniri recente cu directorii unităților de învățământ din țară. Potrivit acestor declarații, profesorii români se pot aștepta la creșteri semnificative ale salariilor lor, începând cu luna iunie 2024.

Aceste majorări de salarii sunt parte a unui plan ambițios care vizează o creștere medie de peste 50% în perioada iunie 2023 – iunie 2024. Conform ministrului Ligia Deca, salariul brut al unui profesor debutant va ajunge la peste 6.400 de lei, în timp ce un profesor cu peste 25 de ani de vechime și grad didactic I va beneficia de un salariu brut de peste 10.200 de lei.

Mai mult, directorii de școli vor beneficia de creșteri salariale de aproximativ 36% comparativ cu luna decembrie a anului precedent. Această majorare reprezintă o recunoaștere a rolului vital pe care directorii îl joacă în gestionarea eficientă a unităților de învățământ și în promovarea standardelor educaționale de calitate.

CITEȘTE ȘI: Ce salariu va avea Carmen Iohannis după ce se vor mări salariile profesorilor. Va primi și spor de dirigenție

Ce beneficii vor avea toți profesorii

Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a oferit detalii concrete privind creșterile salariale în sectorul educațional, cu accent pe directorii de școli. Un exemplu elocvent este cel al unui director de școală cu gradul didactic I, care, după majorările planificate pentru iunie 2024, va beneficia de un salariu brut de 11.484 de lei.

Această majorare salarială reprezintă un pas semnificativ în recunoașterea și valorizarea rolului directorilor în conducerea și administrarea eficientă a unităților de învățământ.

În plus, ministrul a subliniat că aceste salarii de bază pot fi completate cu diverse sporuri, în funcție de specificul activității și al responsabilităților fiecărui cadru didactic și director. Aceste sporuri ar putea include, de exemplu, suplimente pentru ore suplimentare, condiții de muncă sau alte criterii care reflectă complexitatea și importanța rolului pe care acești profesioniști îl joacă în sistemul educațional.

„O să dau doar câteva exemple, poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%.

Asta înseamnă că între iunie 2023 – iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ. În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie, este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante”, a declarat Ligia Deca.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Vreme tot mai bizară în România. Ce anomalii vor fi în zilele următoare
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Anunț pentru proprietarii de apartamente cu 2 camere. Decizia cu care nimeni nu e de acord
Capital.ro
Motivul pentru care este bine să mănânci usturoi înainte de culcare | Cercetările arată beneficii multiple pentru sănătate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro