06 sept. 2021 | 18:20

Ce salariu minim vrea PSD să aibă românii, de fapt. Creșterea este considerabilă

Politică
Ce salariu minim vrea PSD să aibă românii, de fapt. Creșterea este considerabilă
România se află într-o criză economică și politică fără precedent

Criza economică, și mai nou politică, în care se adâncește România a devenit prilej pentru opoziție să vină cu noi declarații. Marcel Ciolacu dorește creșterea salariului minim. Cifrele înaintate de PSD nu sunt atât de mari, pe cât se crede, dar pot fi semnificative, mai spune Marcel Ciolacu.

România se află într-o criză economică și politică fără precedent

Încă de la jumătatea anului trecut au început să fie resimțite efectele pandemiei. Cu industria HoReCa în pragul falimentului, și cu o coaliție de guvernare într-o permanentă criză, România merge pe un drum greu în aceste zile.

În acest context PSD a găsit oportunitatea de a veni în fața opiniei publice cu noi oferte și propuneri de ordin social. În momentul în care se pune problema unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și PSD vin cu noi cifre menite să ridice salariul minim pe economie. Noile propuneri au venit într-un comunicat emis de PSD, în care sunt vehiculate și anumite cifre.

„În contextul scăderii abrupte a puterii de cumpărare a populației urmare a exploziei prețurilor la toate produsele și serviciile, dar în special la utilități, este absolut necesară creșterea imediată a salariului minim brut pe economie cu un procent de 8,7%, concomitent cu ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere”, potrivit unui comunicat al PSD.

Marcel Ciolacu propune creșterea salariului minim la 2.500 de lei

În acest moment românii sunt sub efectul crizei economice. Prețurile au explodat la majoritatea serviciilor, dar și la alimente. Salariul minim pe eocnomie este, acum, 2.300 de lei pe lună brut. Deși era anunțată o mărire, Guvernul Cîțu a anunțat că acest lucru nu se va putea face în perioada următoare din lipsa banilor dela bugetul de stat.

Sub presiunea scandalului cu USR PLUS, guvernarea liberală se află cu sabia lui Damocles deasupra capului. Este momentul de care Marcel Ciolacu și PSD vrea să profite și să vină cu aceste noi propuneri de mărire a salariului minim pe economie. Conform comunicatului emis, PSD propune majorarea acestuia de la 2.300 la 2.500 de lei, și asta cât mai urgent posibil.

„Partidul Social Democrat susține creșterea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei, concomitent cu ridicarea plafoanelor de deduceri personale, așa cum am prezentat în proiectul de lege privind stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii.

Astfel, după inițierea Comisiei de anchetă privind creșterile exorbitante de prețuri la energie și gaze, Partidul Social Democrat va iniția un proiect de lege privind susținerea IMM-urilor pentru compensarea pierderilor de venit generate de creșterea prețurilor la utilități astfel încât sumele rezultate din valorificarea ofertei să poată fi redistribuite echitabil și către salariați, iar creșterea salariului minim să nu reprezinte o presiune suplimentară pe costurile companiilor”, se menționează în comunicat.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro