Ce salariu le dă Pescobar bucătarilor din Sri Lanka pe care i-a angajat la Taverna Racilor. „Nu muncesc, stau la țigări… românisme”
Taverna Racilor a intrat în atenția publică, după ce inspectorii ANPC au descoperit o serie de nereguli. Se pare că bucătarii angajați erau din Sri Lanka. Care este motivul pentru care au angajat bucătari din altă țară dar și ce salarii primesc aceștia.
Motivul pentru care antreprenorul a angajat bucătari din Sri Lanka
Mâncarea servită la Taverna Racilor era gătită de bucătarii din Sri Lanka. Antreprenorul Paul Nicolau a oferit mai multe explicații vis-a-vis de acest subiect. Potrivit acestuia, bucătarii din această țară își respectă îndatoriile.
Citește și: Cine este Pescobar și cum s-a îmbogățit. Care este numele lui real
”Bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme”
”Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Când văd lucrurile macro și vreau să mă extind, nu mai am timp de fițe și figuri. Eu am timp doar de profesionalism, atât. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții. Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat. Nu muncesc, stau la țigări … românisme. Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc”, spune Paul Nicolau, cunoscut de fanii restaurantului Taverna Racilor ca Pescobar.
De asemenea, acesta a adăugat că a negociat cu bucătarii un salariu fix. Mai mult, cu ajutorul tipsului aceștia își pot dubla salariul. Astfel că, în numai o lună un bucătar poate ajunge să câștige un salariu cuprins între 2800 de euro și uneori 3000 de euro. De-a lungul timpului, Paul Nicolau a reușit să se remarce, fiind printre primii antreprenori care au reușit să aducă racii pe mesele românilor.
Taverna Racilor este închisă temporar
Acum, celebru restaurant va fi închis temporar de ANPC pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 12 luni. Decizia a fost luată în urma unor constatări grave legate de sănătate și siguranța alimentară.
În urma unui controale, inspectorii ANPC au descoperit scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină, precum și mizerie general în multe zone din bucătărie, fiind dezvăluite condiții necorespunzătoare în care erau pregătite alimentele comercializate.
Închiderea restaurantului nu a fost singura măsură. La aceasta se adaugă și mai multe amenzi.