Ce sacrificii a făcut Dragoș Petrescu pentru succesul afacerilor. Dezvăluirile juratului de la Imperiul Leilor (exclusiv)

de: Anca Lupescu
23 02. 2022

Dragoș Petrescu este unul dintre investitorii de la Imperiul Leilor, emisiunea de pe Pro Tv în care antreprenorii vin în fața unor afaceriști ca să le propună o afacere și să obțină finanțare. Printre Lei se numără și Dragoș Petrescu, patronul City Grill România. Antreprenorul a povestit ce compromisuri a fost nevoit să facă de-a lungul vieții pentru cariera pe care o are acum.

Sacrificiile pe care șeful City Grill le-a făcut

La momentul de față, Dragoș Petrescu conduce cel mai mare lanț de restaurante din România. Ca să ajungă aici, familia a fost stâlpul de care a avut nevoie. Imediat ce s-a organizat, el a oferit membrilor familiei timpul petrecut departe de ei pentru a se revanșa.

„Din păcate nu am știut să mențin un echilibru între viața personală și viața profesională și cred că în primii ani de viață nu am fost suficient de aproape de copiii mei.

Totuși am încercat să valorific timpul cu ei după ce au împlinit vârsta de 5 ani și cred că am recuperat cu succes”, a declarat Dragoș Petrescu pentru Impact.

Niciun bucătar nu a reușit să reproducă acest gust

El a povestit că deși lanțul de restaurante are 16 localuri și 4 bucătării Cloud kitchen pentru livrare, nimeni nu a reușit să reproducă un gust special.

„Am reușit să aduc gustul copilăriei în general în restaurantele noastre. Aici mă refer la o multitudine de ciorbe, spanac gătit sub diverse forme, mâncărurile tradiționale, ardei umpluți, dulciurile copilăriei – bezele, pavlova.

Totuși, ce încă nu a reușit niciun bucătar să facă pe gustul meu este musacaua de vinete. Foarte rar mai identific acel gust”, a spus investitorul de la Imperiul Leilor.

„Eu consider că ești milionar nu atunci când ai banii în numerar, ci când proiectele tale valorează mai mult de un milion, sau mai bine zis, când profitabilitatea ta e mai mare de un milion pe an.

Acest lucru s-a întâmplat pentru mine destul de târziu, după mai bine de 12 ani de antreprenoriat, adică în anul 2002 când am deschis cel de-al treilea restaurant”, a completat antreprenorul.