Ce să vizitezi în Thassos. Locuri spectaculoase de pe cea mai vizitată insulă grecească

de: Andreea Vînătoru
04 07. 2023

Suntem în plin sezon de vară, iar cei mai mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în Grecia. Anual, plajele cu nisip fin și apă cristalină atrag mii de turiști din toate colțurile lumii. Una dintre cele mai vizitate insule din Grecia este  Thassos. Așadar, cei care urmează să ajungă acolo în perioada următoare se întreabă ce este de vizitat în Thassos. În materialul următor am făcut o selecție a celor mai frumoase locuri din insula grecească, pe care este musai să le bifați în concediu!

Ce să vizitezi în Thassos – cele mai frumoase locuri

Insula Thassos din Grecia este tranzitată an de an de mii de turiști din toată lumea. Din România se poate ajunge în aproximativ 10 ore cu mașina, dar este musai să luați feribotul pentru a ajunge pe cea mai nordică insulă a Mării Egee. Plajele sunt, fără doar și poate, atracțiile principale ale insulei Thassos, însă există și alte locuri care merită să fie vizitate.

Insula Thassos este un adevărat magnet pentru toate tipurile de turiști. Dacă nu știați, Thassos este o insulă cu o vegetație bogată, perfectă și pentru iubitorii de natură și drumeții.

Acolo ai posibilitatea să te relaxezi la plajă, însă ai ocazia să vizitezi și alte locații de vis. Peisajele spectaculoase și satele pitorești fac din Thassos o destinație ideală de vacanță.

Iată ce să vizitezi în Thassos, dacă ajungeți în această vară! Am făcut o selecție a celor mai frumoase locuri de vizitat pe insula Thassos din Grecia și ce trebuie să știi dacă alegi să te îndrepți către aceste atracții.

Plaja Marble

Pe primul loc se află plaja Marble, considerată una dintre cele mai spectaculoase din Grecia. Mai este cunoscută drept Saliara și se află în nord-estul insulei, la o distanță de 5 kilometri față de capitala Limenas.

Această plajă are nisip alb și pietricele din marmură, care dau senzația unei plaje exotice. Totodată, turiștii sunt fascinați și de culoarea de smarald a apei. Așadar, trebuie neapărat să vizitați plaja Marble, dacă ajungeți în Thassos.

Orașul Limenas

Un alt loc de vizitat este orașul Limenas, capitala insulei Thassos. Este un oraș modern, cu străduțe înguste și întortocheate și o faleza de vis, presărată cu taverne și baruri.

Orașul este înconjurat de păduri de pini și plantații de măslini, care sunt de-a dreptul fascinante. De asemenea, aici puteți vizita și siturile arheologice care datează din vremea Greciei Antice.

Satul Theologos

Dacă ați ajuns pe insula Thassos, trebuie neapărat să vizitați satul Theologos, o așezare pitorească. Este un sat tradițional, de munte, cu alei înguste, peisaje superbe și o istorie bogată.

Satul Theologos

Theologos este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Thassos, fiind adăpostit la poalele munților. Dacă ajungeți acolo, puteți merge la Muzeul Folcloric, Casa Memorială a cunoscutului autor și diplomat grec, Vassilis Vassilikos, precum și podul arcuit de piatră, bisericile din Agia Paraskevi si Agios Dimitrios.

În plus, puteți cumpăra produse locale, precum dulcețuri făcute după rețete vechi, mirodenii și diverse băuturi. Este o destinație cu adevărat fermecătoare pe care merită să o vizitați cel puțin o dată!

Satul Kastro, cel mai vechi de pe insulă

Și Kastro, cel mai vechi oraș de pe insulă, merită vizitat! Este situat la o înălțime de 450-500 m deasupra nivelului mării, la o distanță destul de mică de Limenaria. Se spune că numele satului provine de la vechiul castel care a existat aici pentru a proteja locuitorii.

Satul kastro

Muntele Ipsarion

Dacă doriți să vă aventurați, atunci o drumeție pe muntele Ipsarion, aflat la 1204 de metri de nivelul mări, poate fi o provocare majoră. Traseul se întinde prin pădure și este semnalizat destul de bine. Are un grad de dificultate mediu, însă urcatul spre vârf poate fi solicitant.

Muntele Ipsarion

Odată ajunși în vârf, veți admira priveliști superbe. În plus, aveți un refugiu unde puteți înopta peste noapte, pentru a savura din plin aventura.

Plaja Golden, una dintre cele mai frumoase de pe insula Thassos

Și plaja Golden, din estul insulei Thassos, merită vizitată! Peisajul deosebit este dat și de faptul că în spatele plajei respective se ridică Muntele Ipsarion. Plaja se întinde pe 2 km și este amenajată pentru șezlonguri, locuri de camping, taverne, dar și pentru sporturi pe plajă și sporturi nautice. Această plajă este ideală pentru familii cu copii mici.

Cum ajungi pe insula Thassos

Transportul cu feribotul către Thassos se poate face din două locații din Grecia, fie din Keramoti sau din Kavala. Keramoti este cel mai tranzitat de turiștii români, și asta pentru că transportul cu feribotul către Thassos din Kavala durează mai mult. Programul feriboturilor se schimbă regulat, așa că este recomandabil sa verificați orarul pe ferryhopper.com.

Deși tarifele au crescut ușor față de 2022, feribotul din Keramoti rămâne cea mai ieftină variantă și rapidă pentru mulți turiști care preferă să-și facă concediile pe insula Thassos din Grecia.

Citește și: Cele mai frumoase plaje din Thassos. Sunt un adevărat paradis, simți că ai ajuns în Rai