Ce să pui în sarmale pentru a fi mai uşor de digerat. Ingredientul care schimbă tot gustul, sigur nu ai auzit de acest truc
Un preparat delicios, ce nu lipsește de pe masa românilor de sărbători, un adevărat răsfăț culinar, dar după care foarte mulți apelează la cutia cu medicamente din casă. De acum, îți poți lua adio de la această grijă. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în sarmale pentru a fi mai uşor de digerat. Este vorba despre un ingredient banal.
Secretele unui preparat tradițional
Cine poate refuza o porție de sarmale? Acest preparat tradițional nu poate lipsi de pe mesele românilor din toate colțurile țării de Crăciun sau alte evenimente importante – nunți, botezuri – devenind, de fapt, aproape sinonim cu ideea de sărbătoare.
Rețeta clasică a rămas aproape aceeași, de generații întregi, însă fiecare regiune a țării a adus propriile schimbări. În general, cele mai populare sunt sarmalele în foi de varză, însă în unele zone sunt preferate sarmalele în foi de viță-de vie, de spanac, de hrean sau de ștevie.
Cum se face compoziția de sarmale
Dacă ne referim la compoziție, cele mai multe gospodine folosesc un amestec din carne de vită și de porc, însă se pot prepara doar din vită, doar din porc, din carne de pui, chiar și de oaie. Există și sarmale de post, umplute cu ciuperci, soia, bulgur, bucăți de pâine și alte legume tocate.
Pe lângă carne, compoziția se completează cu orez, ceapă și verdeață – cimbru, mărar, dafin, în funcție de preferințe.
Rezultatul final este un deliciu, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, dar o provocare pentru aparatul digestiv. După o masă copioasă, foarte mulți se duc direct către cutia sau dulapul cu medicamente din casă, pentru a lua pastile ce să le ajute digestia.
Te-ar putea interesa și: Nu mai fierbe sarmalele în apă. Altul este secretul ca să se topească în gură. Gospodinele din România folosesc trucul ăsta de mulți ani
Ingredientul care face sarmalele mai ușor de digerat
Există însă un truc simplu ce te va scăpa de această problemă. Ce să pui în sarmale pentru a fi mai uşor de digerat? Este vorba despre un ingredient banal, dar pe care puțini s-ar gândi să îl asocieze cu acest fel de mâncare.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi în compoziție cartofi rași, dar storși foarte bine de zeamă. Aceștia vor da sarmalelor o textură aparte și un gust deosebit.
Pentru un plus de aromă, mai poți adăuga în compoziție și unele condimente, precum scorţişoară, cuişoare, ciuperci uscate sau clasicele ingrediente: șorici, costiță, jambon, ciolan de porc afumat, șuncă afumată, roșii.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul care nu are ce căuta în sarmale. Le distruge tot gustul, de asta nu ies bune, de fapt