Ce să pui în piureul de cartofi înainte de a-l servi pentru un gust special. Vei fi lăudat pentru reţetă!

de: Manolică Anca
01 07. 2023

Piureul de cartofi este un fel de mâncare care se regăsește foarte des pe mesele românilor. Foarte simplu și rapid de preparat, acesta te poate salva în momentul în care nu ai timp prea mult sau chef să pregătești ceva elaborat. Dar haide să vedem ce ingredient să adaugi data viitoare, pentru a căpăta un gust și aparte.

Ingredientul care schimbă gustul piureului de cartofi

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare preparate de la noi din țară, pe care orice gospodină l-a gătit la un moment dat. Ușor și rapid de preparat, acesta poate reprezenta garnitura ideală pentru orice prânz sau cină în familie.

Este unul dintre acele feluri de mâncare care plac mulțimii și pe care îl pot consuma de la bebeluși până la cei mai în vârstă, fiind ușor de înțeles și de ce.

Ce să adaugi data viitoare în rețetă

Piureul de cartofi este hrănitor, simplu de preparat și incredibil de sățios. Textura sa moale îl face, de asemenea, extrem de versatil, putând fi așezat în farfurie alături de o mulțime de preparate.

Chiar dacă rețeta clasică este relativ simplă de făcut, există întotdeauna loc pentru un gust mai bun. Astfel, preparatul poate fi transformat imediat dacă îi adaugi un ingredient special.

Pentru a ieși un preparat delicios, tot ce trebuie să faci este să îi adaugi puțin parmezan sau brânză de oaie. Vei vedea că gustul va fi mult mai bun. Cât despre momentul în care se pune brânza, ideal este să o adaugi cât preparatul este fierbinte, pentru a se topi rapid și omogeniza cu restul compoziției.

Citește și: De ce să nu mai cureți cartofii înainte să îi pui la fiert. Este secretul bucătarilor de top, ce beneficii au

Atenție la sare!

Atenție, însă, la cantitatea de sare. Deoarece parmezanul este produs sărat de la sine, trebuie să ții cont de acest lucru. Cu cât adaugi mai multă brânză , cu atât mai puțină sare ar trebui să folosești pentru a condimenta piureul de cartofi. În acest fel vei preveni ca rezultatul final să devină ocnă.

Sarea este un ingredient necesar în brânzeturile tari, deoarece oprește dezvoltarea bacteriilor și îi oferă, de asemenea, o aromă mai puternică

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Ingredientul pe care trebuie să-l presari peste cartofii noi. Vor avea o aromă desăvârșită