Ce să pui în maşina de spălat pentru a scoate hainele fără cute. Aşa scapi de călcat rufe!

de: Bișinicu Andreea
15 05. 2023

Procesul de curățare a rufelor poate deveni o adevărată corvoadă, dacă nu ții cont de anumite sfaturi venite de la specialiști. Ce soluție trebuie să torni în mașina de spălat, ca să te asiguri de faptul că hainele tale vor ieși fără cute. Nu vei mai avea nevoie de fier de călcat.

Ingredientul care trebuie turnat în mașina de spălat, ca hainele să nu iasă șifonate

Hainele mototolite sunt extrem de neplăcute la atingere, motiv pentru care nu te poți îmbrăca în articolele tale vestimentare favorite, dacă acestea nu sunt călcate la dungă, fără acele cute inestetice.

Gospodinele au descoperit un truc genial care te va ajuta să scapi de hainele boțite. Tot ce trebuie să faci este să folosești un ingredient „bun la toate”, care se găsește în orice gospodărie. Nu, nu este vorba despre bicarbonat de sodiu, ci de oțetul alb.

Oțetul este prietenul tău de nădejde în curățarea, dezinfectarea și întreținerea lenjeriei de pat. Datorită acestuia, țesăturile își recapătă culoarea și elasticitatea, fiind veșnic proaspete.

Experții te sfătuiesc să adaugi oțet în mașina de spălat fără nicio frică, deoarece acesta este sigur pentru piele și, prin urmare, ideal pentru care sunt alergici la substanțele chimice.

Dacă, nu poți tolera mirosul de balsam, iată, poți folosi oțet. De asemenea, mai poți adăuga, pe lângă oțet, și câteva picături de ulei esențial la alegere.

Citește și Cât de des se spală lenjeria de pat, de fapt. Doar aşa scapi de acarieni

Sfaturi esențiale pentru a spăla așternutul de pat

Așternutul se spală în funcție de instrucțiunile de pe etichetă, în funcție de materialele textile.

  • Lenjeria de pat din in se spală la 40 – 60 °C
  • Lenjeria de pat din bumbac se spală la 40 – 60 °C
  • Lenjeria de pat din flanel se spală la 40 °C pentru a rămâne moale.
  • Lenjeria de pat din crep se spală la o temperatură mai mică, de aproximativ 30 °C
  • Un alt aspect important, de care ar trebui să ții cont, este faptul că specialiștii nu recomandă uscarea acestora în uscător. Temperaturile ridicate pot deteriora fibrele sau afecta culoarea, astfel că cel mai bine se usucă în bătaia vântului.

Citește și Ingredientul din bucătărie care este perfect pentru riduri. Trucul pe care îl foloseau bunicile noastre