Ce să pui în mămăligă pentru un gust delicios. Trucul folosit de bucătarii celebri
Mămăliga este iubită în special de români, deși se mai găsește și în alte gastronomii din jurul lumii. Italienii o consumă și ei cu plăcere. Poate fi pregătită pe grătar, cu ierburi, fiartă moale sau vârtoasă ca la bunica la țară. Cum poți să o gătești extraordinar și ce ingredient trebuie să pui neapărat în ea dacă vrei să fie mai specială? Trucul acesta este folosit de toți bucătarii pricepuți! Iată cum trebuie să o faci!
Truc pentru mămăligă: cum o fac bucătarii pricepuți?
Mămăliga nu lipsea niciodată de pe mesele românilor, iar în vremurile trecute era o alternativă mai ieftină pentru că făina pentru pâine era mai scumpă și lua mai mult timp pentru pregătirea ei.
Acum, mămăliga este gustată cu drag de cei care vor să își aducă aminte de copilărie. Ea se servește lângă feluri de mâncare precum: ostropel, pește la cuptor, pește prăjit, sarmale sau cu lapte ori în cea mai populară combinație de la noi: alături de brânză și smântână.
Pare foarte ușor de pregătit, dar nu degeaba odinioară gătirea ei era un real test pentru viitoarea noră. Desigur că acum este de ajutor mălaiul grișat, care se fierbe rapid și are un gust mult mai fin.
Trebuie totuși să ai grijă ca mămăliga ta să nu aibă cocoloașe și să fie gătită destul. Prima regulă este să adaugi un praf de sare după ce pui apa la fiert, ulterior să adaugi un praf de mălai.
Trebuie să anticipezi momentul fierberii și să nu pui restul de mălai după ce apa începe să clocotească. Toarnă mălaiul în ploaie și amestecă permanent cu un tel ca să nu se formeze cocoloașe.
Ce pun specialiștii în ea?
Cei mai pricepuți bucătari au vrut să reinventeze puțin rețeta clasică și au ales să o fiarbă în lapte în loc de apă. De asemenea, alături i-au adăugat și ierburi precum rozmarin sau busuioc, ulterior au lăsat-o la răcit într-o formă dreptunghiulară.
După ce se răcește, taie bucăți egale din ea și pune-le pe grătar pentru a prinde fiecare o crustă spectaculoasă. Ea va fi moale în interior și crocantă în exterior.
Mulți români o adoră extrem de moale, iar pe deasupra ei să fie sos și ostropelul cu ceapă din plin. Nu este tocmai o opțiune bună pentru cei care se străduiesc să țină o dietă alimentară echilibrată, dar merită ca din când în când să îți faci pofta. Poți să alegi să tai din cantitatea mare de ulei.