Crăciunița este o floare pe care o vezi cu siguranță iarna în toate florăriile și magazinele, în preajma sărbătorilor. În decorul predominant alb al iernii, această plantă încântă privirile tuturor cu florile sale roșii și mari. Cu toate acestea, mulți se plâng e faptul că se trece foarte repede și rămân fără frunze. Iată cum faci pentru a o avea înflorită cât mai multe luni.
Crăciunița provine din Mexic și America Centrală și este floarea de Crăciun prin excelență. Are nume diferite în funcție de țările în care este cultivată. În Mexic, se numește Pascuero, iar în Argentina Estrella Federal. Numele de poinsettia, sub care este cunoscută în multe părți ale lumii, provine de la Joel Roberts Poinsett, ambasadorul SUA în Mexic, care a popularizat-o în America de Nord.
Așadar, dacă există o plantă care nu trebuie să lipsească din nicio casă în perioada sărbătorilor de iarnă, aceasta este Crăciunița. Păcat însă că aceasta ”vine și pleacă” la fel ca și Crăciunul, chiar dacă poate rezista mult dincolo de perioada festivă dacă o îngrijești cum trebuie. O poți face chiar să înflorească și în anul care vine!
Crăciunița este planta perfectă pentru decorarea casei în anotimpul de iarnă, însă această specie are nevoie de ceva mai multă îngrijire pentru a înflori și a își păstra roșeața cât mai mult timp. Prin urmare, îți vom arăta cum să folosești un ingredient foarte ieftin din bucătărie ca îngrășământ de casă pentru a face ca planta să se dezvolte corespunzător.
Multe dintre ingrediente din bucătărie au substanțe nutritive care sunt benefice pentru rădăcinile plantelor și cel mai bun lucru este că nu mai trebuie să cheltui bani pe îngrășăminte scumpe. Ei bine, de această dată, produsul vedetă este ovăzul.
Pentru a prepara acest îngrășământ nu ai nevoie decât de apă și ovăz. Așadar, amestecă 6 linguri de ovăz cu un litru de apă caldă și lasă lichidul să stea la odihnit timp de aproximativ o oră.
Strecoară-l pentru a elimina reziduurile solide, după care poți folosi soluția la Crăciuniță, aplicând câteva lingurițe la rădăcină.
Ovăzul este un ingredient de gătit foarte ieftin, care este adesea folosit la micul dejun, însă este ideal și pentru a fi folosit ca îngrășământ pentru plante. Iar asta pentru că este bogat în potasiu, calciu și fosfor, nutrienți esențiali pentru a favoriza înflorirea acestora.