Ce să pui în cafeaua de acasă ca să iasă precum cea de la cafenea. Ingredientul secret dezvăluit de un expert

de: Corina Oprea
27 07. 2023

Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite băuturi, care ne ajută să începem ziua mai ușor și ne dă energie. Mulți preferă cafeaua cumpărată, pe motiv că cea de acasă nu iese la fel, dar un expert a dezvăluit trucul care te va ajuta să o faci exact ca la cafenea. Iată cea mai interesantă tehnică.

Cum faci cafea ca un specialist

Te-ai întrebat vreodată cum se face cafeaua la restaurant? Este important să știi să o pregătești, iar un specialist a dezvăluit cum se face exact și de ce trebuie să ții cont. Sunt anumite trucuri care fac băutura una specială.

Află că foarte important este laptele pe care îl pui în cafea, așa cum spun specialiștii în domeniu. Este indicat să folosești unul de bună calitate, pe care să îl poți pregăti așa cum trebuie. În plus, contează să îl bați perfect spumă.

Atunci când laptele este făcut spumă, nu doar că dă un aspect interesant, dar și băutura în sine va fi mai gustoasă, aromată și cu o textură interesantă.

Rețetă latte făcut acasă

Ingrediente

  • 18 grame de espresso măcinat sau o doză de espresso
  • 250 mililitri de lapte
  • o ceașcă mare, cu o capacitate de 300-350 mililitri

După ce ai pregătit cafeaua la espressor, ocupă-te de lapte. Folosește un mixer special sau instrumentul de la aparatul tău de cafea și asigură-te că laptele are aproximativ două degete de spumă.

Trucuri pentru o cafea perfectă

Cafeaua este alcătuită în mare parte din apă, așa că și calitatea acesteia joacă un rol crucial în rezultatul final. Folosiți apă filtrată sau îmbuteliată, evitând apa de la robinet, care poate conține impurități ce afectează aroma cafelei.

De asemenea, asigurați-vă că temperatura apei este între 90-96°C, deoarece apa prea fierbinte sau prea rece va altera gustul cafelei.

Pentru a obține cea mai bună cafea, respectați proporțiile corecte dintre cafea și apă. O regulă generală este utilizarea unei măsuri de cafea la aproximativ 180 ml de apă.

Ajustați această proporție în funcție de preferințe, pentru a obține o cafea mai tare sau mai slabă.

Alegeți întotdeauna boabe de cafea proaspete și de calitate. Verificați data de ambalare și preferați sursele de încredere.

Păstrați boabele de cafea într-un recipient etanș, într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Îndrăzniți să adăugați condimente, esențe sau lapte pentru a crea combinații unice de arome și pentru a vă personaliza cafeaua în funcție de preferințe.