Ce să pui în borcanul cu gogoşari în oţet pentru un gust special. Toţi te vor lăuda la iarnă, vei face furori
Nu aveți nevoie de o mulțime de legume pentru a pregăti murături pentru sezonul de iarnă din acest an. Conservarea legumelor este secretul cheie, care salvează orice gospodină de la a pierde timp prețios pentru prepararea conservelor pentru următoarele luni. Nu este nevoie decât de câteva ingrediente cheie și puțină răbdare. Află ce să pui în borcanul cu gogoşari în oţet pentru a avea cele mai gustoase murături.
Ce să pui în borcanul cu gogoşari în oţet
Pe măsură ce toamna începe să își intre în drepturi, gospodinele se întrec în tot felul de rețete de murături. Fiecare are propriul ei ingredient secret pentru a prepara cele mai gustoase legume pentru sezonul rece. Dincolo de preferințele fiecărei bucătărese, trebuie să știm că este esențial ca atunci când se pregătesc conservele sau borcanele pentru iarnă să fie alese legume de sezon.
Deși poate să pară banal, asigurați-vă că optați întotdeauna pentru legume care vă plac la gust atunci când le consumați crude. Folosiți-le în așa fel încât să poată fi consumate în mod rezonabil. Folosiți recipiente sau borcane mici, nu foarte mari, în așa fel încât să nu irosiți nimic.
Aveți grijă să curățați bine mâinile, suprafețele, ustensilele și produsele pe care le folosiți atunci când puneți gogoșari în oțet pentru iarnă. Spălați toate borcanele, sticlele și capacele în apă caldă și clătiți-le bine.
Trecând peste regulile de igienă, care sunt, bineînțeles, foarte importante, există mici secrete ce vă pot face murăturile mai gustoase. La fel este și în cazul gogoșarilor puși în oțet. Cel mai nou truc folosit de gospodine pentru a pregăti cei mai buni gogoșari pentru iarnă presupune așezarea printre legume a câtorva boabe de struguri. Acestea vor oferi murăturilor un gust dulce-acrișor.
Rețetă simplă de gogoșari pentru murat
În rândurile următoare vom prezenta o rețetă simplă de gogoșari pentru sezonul de iarnă. Cu siguranță, nu îți este necunoscută. Pentru a o pregăti, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 kilograme de gogoşari;
- 400 ml oţet de vin de 9 grade;
- 400 grame de zahăr;
- 80 grame de sare pentru murături;
- o legătură de frunze de ţelină;
- o lingură de boabe de piper;
- o lingură de boabe de muştar;
- trei bucăţi de hrean;
- câţiva căţei de usturoi;
- câteva frunze de dafin;
- boabe de struguri.
Citește și: Cum se pun corect gogoșarii la oțet pentru iarnă. Trucul pe care îl cunosc gospodinele
Mod de preparare:
- Se spală gogoșarii și se lasă la scurs de apă. Se scobește spoi cotorul și se îndepărtează semințele.
- Se taie gogoșarul în patru și se pune într-un vas încăpător. Procedați astfel pentru fiecare gogoșar în parte.
- Se fierbe oțetul cu zahăr și sare până la obținerea unui amestec omogen.
- Se pun printre gogoșari boabe de struguri.
- Se toarnă amestecul de oțet și zahăr peste gogoșari și se lasă așa până a doua zi.