Ce să pui în borcanele de castraveţi pentru a rezista mai mult timp. Aşa rămân crocanţi toată iarna

de: Corina Oprea
14 08. 2023

Murăturile sunt vedetele iernii și majoritatea le pregătesc încă de pe acum, când toate legumele se găsesc foarte ușor. Printre cele mai îndrăgite sunt castraveții, dar pe care nu oricine știe să îi pregătească. Există un ingredient secret, care se pune în borcan ca să reziste mult mai bine.

Ce se pune în borcanele de castraveți ca să reziste

Castraveții murați sunt unele dintre cele mai îndrăgite preparate ale românilor. Se pregătesc încă de pe acum pentru iarnă, dar trebuie să fim foarte atenți la ce ingrediente folosim, pentru a ne asigura că ne vom bucura de el în tot sezonul rece.

Este foarte important să urmăm îndeaproape rețeta și toate detaliile din ea. Iată aici una dintre cele mai interesante și utile rețete, cu ingrediente la care niciodată nu te-ai fi gândit:

-castraveți

-usturoi (3-4 căței la un borcan de 3 litri)

-țelină

-lăstari de vișin

-cuișoare

-fire de mărar

-soluție de apă cu sare (30 g sare la 1 litru de apă).

Te-ai întrebat la ce ajută lăstarii de vișin și mărarul? Ei bine, se așază în partea de jos a borcanului și, pe lângă faptul că dau o aromă specială, ajută legumele să nu se lovească între ele.

Cuișoarele vor da și ele o aromă specială și vor ajuta legumele să se conserve mai bine. Nu te teme să experimenteze gusturi speciale și arome ciudate, pentru că ele pot face minuni.

Trucuri pentru cele mai bune murături

Alegerea celor mai bune ingrediente este primul pas către murături reușite. Asigură-te că legumele sunt proaspete, fără semne de deteriorare.

Sarea este esențială pentru procesul de murare. Optează pentru sare de mare sau sare fără iod, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Spală și sterilizează borcanele înainte de a adăuga legumele. Acest lucru va preveni dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Lăsă murăturile să se mirese la temperatura camerei timp de câteva zile sau săptămâni, în funcție de preferințe. Gustul va evolua pe parcursul murării.

După ce murăturile sunt gata, depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat, cum ar fi o pivniță sau un cămară.

Asigură-te că deguști murăturile înainte de a le servi. Dacă simți că mai este nevoie de mai mult timp pentru a-și dezvolta gustul, lasă-le să se mureze în continuare.