Ce să pui în borcanele cu gogonele pentru a nu se înmuia la iarnă. Secretul vechi al gospodinelor desăvârşite
Toată lumea iubește gogonelele. Însă, acestea pot crea o serie de dificultăți gospodinelor. Uneori, acestea ies prea moi și pot să nu fie pe placul multor persoane. Din fericire, există o serie de trucuri la care puteți apela pentru a realiza cele mai bune gogonele. Iată ce ar trebui să puneți în acestea pentru a ieși tari.
Rețetă de gogonele murate în saramură
Bucătarii au dezvăluit cum puteți obține cele mai bune gogonele. Se pare că există un anumit ingredient care le poate face să fie mai tari. Înainte de a vă apuca de realizarea acestora, ar trebui să vă asigurați că aveți la îndemână următoarele ingrediente:
- 5 kg gogonele
- 1 țelină cu frunze
- 1/2 kg morcovi
- 1 legătură hrean
- 5 linguri sare mare neiodată
- 5 l apă
- boabe de piper (facultativ)
- 1 căpățână de usturoi
- 1 legătură de mărar uscat
- 1 legătură de cimbru uscat
- 1-2 ardei iuții
Dacă veți respecta această cantitatea de ingrediente veți obține 6 porții (4 găletușe de ~1 kg și 2 borcane de 3 l).
Citește și: Ce să pui pe fundul borcanelor cu gogonele. Aşa vor ieşi crocante şi gustoase
Mod de preparare
Primul pas constă în spălarea gogonelelor și a ardeiului iute. După ce acestea sunt spălate, le puteți pune la scurs. Cât timp legumele stau la scurs, puteți să vă apucați de curățarea morcovului, usturoiului, țelinei și a hreanului.
Este recomandat ca ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se fie tăiate fâșii. De asemenea, puteți opta pentru tăierea morcovului în rondele. După ce așezați legumele în borcane, puteți pune deasupra acestora frunze de țelină, mărar și cimbru.
Citește și: Secretul prin care murăturile nu se vor mai înmuia. Ce să adaugi în borcane, de fapt
Secretul unor gogonelel tari
După ce ați așezat legumele, vă puteți apuca de prepararea saramurii. Tot ce trebuie să faceți este să puneți o lingură rasă de sare mare neiodată, la 1 l de apă. Este necesar să optați pentru sare neiodată. În caz contrar, este posibil ca murăturile să se înmoaie.
Pentru cantitățile de produse precizate, veți avea nevoie de 5 litri de saramaură, pe care o puneți la fiert. Astfel, sarea se va dizolva. Când saramura este gata, puteți să o puneți peste gogonele. Dacă saramura obținută nu vă este de ajuns, atunci puteți să mai preparați alta. Peste noapte puteți lăsa borcanele la răcit. A doua zi, tot ce vă mai rămâne de făcut este să le închideți ermetic și să le depozitați în cămară.
Citește și: Câtă sare se pune la gogonele. Secretul pentru a ieşi perfecte, altfel se vor înmuia