Ce să pui în borcanele cu foi de varză murată pentru sarmale. Ingredientele care le dau gustul perfect
În general, românii își pun varză murată pentru sarmale la butoi, însă aceasta mai poate fi pusă și la borcan, respectiv doar frunzele. Gospodinele pricepute au dezvăluit ce să pui în borcanele cu foi de varză murată pentru sarmale. Ingredientele care le dau gustul perfect.
Cum se pun frunzele de varză la murat
Românii obișnuiesc în octombrie, mai exact după 26 octombrie, de Sfântul Dumitru, să pună varză la murat. Mulți pun în butoi varză la murat, însă mai există o metodă eficientă de a mura varză de sarmale.
Astfel, cei care nu prea au loc prea mult pot pune la murat foi de varză la borcan. Un alt avantaj al murării frunzelor de varză este că scăpați de pritocirea verzei din butoi care necesitp ceva efort fizic.
Foile de varză vor putea fi folosite și la prepararea verzei călite, nu doar la sarmale. Pentru a pregati foi de varză murată la borcan pentru sarmale trebuie să alegeti varză sănătoasă, îndesată, proaspătă, subțiri, să nu fie veștede sau pătate.
Citește și Când se pune varza la murat
Pentru varza murată la borcan se folosesc boabe de porumb ce aduc culoare galbenă frumoasă frunzelor de varză. Dacă vreți ca varza dumneavoastră să aibă o culoare rozalie puteți pune câteva frunze de carză roșie în borcan.
Ce se pune în borcanele cu frunze de varză murată
Pentru a asigura gust bun foilor de varză murată pentru sarmale la borcan se adaugă cimbru uscat, mărar uscat, boabe de piper, semințe de muștar și hrean, care asigură o buna conservare a frunzelor de varză, acestea rezistând până în primăvara viitoare.
Ingrediente foi de varză murată pentru sarmale la borcan:
-1 borcan de 4 l
-2 verze – 5 kg
-1 lingura sare
-Boabe de porumb uscat
-2 linguri cimbru uscat
-2 linguri marar uscat
-2 flori de marar uscate
-1 radacina hrean
-2 lingurite boabe de piper
-2 lingurite seminte de mustar
Ingrediente saramură:
-2 l apă
-2 linguri sare pentru murături
Preparare varză murată la borcan pentru sarmale
Se scobesc cotoarele verzelor cât mai adânc, se îndepărtează frunzele vestejite și le-am spălat. Se pun la fiert 2 litri de apă cu 2 linguri cu vârf de sare, fără a da în clocot.
Saramura se lasă să se răcorească până când preagătiți varza. Se caută p oală mare, în care să intre verzele. Se pune apă în oală și o lingură de sare de bucătărie și se pune oala pe foc. Când ajunge la punctul de fierbere se pune varza în oală și se opărește întorcând-o după 2-3 minute.
Citește și: Cum se fierb sarmalele
Frunzele se desprind, li se taie nervurile mari și se așeazăîn jumătăți una peste alta. Se așează frunzele, ținând cont câte sunt, pentru a știi câte sarmale vă ies. În borcan se pun mirodeniile peste care se așează saramura făcută.
Borcanele se acoperă cu o farfurie. Acestea vor fermenta, astfel că va trebui să completați nivelul de saramură. Capacul se pune după vreo 12 zile, iar borcanele se depozitează ferite de lumină.