12 feb. 2024 | 12:44

Ce să pui în apa în care fierbe fasolea pentru ca boabele să rămână întregi. Aşa vei avea o mâncare aspectuoasă

Sfaturi Culinare
Ce să pui în apa în care fierbe fasolea pentru ca boabele să rămână întregi. Aşa vei avea o mâncare aspectuoasă
Ingredientul pe care să-l adaugi în apa cu fasole, pentru ca boabele să rămână întregi, dar să fie și moi.

Vrei să gătești fasole? Playtech Știri îți prezintă câteva secrete ale unui preparat perfect. Cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de un rezultat final ca în cărțile de bucate. Ingredientul pe care să-l adaugi în apa cu fasole, pentru ca boabele să rămână întregi, dar să fie și moi.

Secretele mâncărurilor gătite cu fasole

Fasolea reprezintă un aliment extrem de versatil, indiferent de soiul din care face parte. Cea albă are caltăți unice, putând fi folosită pentru prepararea a diverse feluri de mâncare. Cea de dimensiuni mici este mai bogată în amidon, motiv pentru care este perfectă pentru preparatele la cuptor.

Gospodinele românce folosesc, de obicei, fasole albă. Produsul are aromă delicată, nu este nici prea mare, dar nici prea mic ca mărime. În articolul de astăzi vom vorbi despre câteva dintre caracteristicile pentru pregătirea fasolei, folosirea ei în mâncăruri și alte secrete bine de știut de bucătărese.

Te-ar putea interesa și: De câte ori se schimbă apa la fasolea fiartă, de fapt. Aşa va avea un gust bun

Cum faci ca boabele să rămână întregi

Un prim detaliu important când vine vorba despre prepararea fasolei are legătură cu pregătirea ei. În mod tradițional, fasolea se înmoaie rapid sau peste noapte, folosind o cantitate de apă dublă față de cea a alimentului. Apoi, se pune la fiert, se reduce focul și se lasă la gătit, de obicei, timp de 90 de minute.

În funcție de starea boabelor, apa se poate schimba de până la trei ori. În ultima apă, pentru a boabele de fasole să rămână întregi și să fiarbă uniform, se adaugă un cartof curățat. Acesta este un alt secret important pe care gospodinele ar trebui să-l cunoască, pentru a prepara fasole moale și întreagă.

Cum să sporești aroma preparatului

Indiferent de mâncarea cu fasole pe care vrei să o prepari, există unele trucuri comune pe care le poți pune în aplicare pentru a obține un rezultat savuros. Înainte de a adăuga legume în preparat, călește-le într-o tigaie separată, împreună cu ceapa sau usturoiul.

Pentru a adăuga un plus de culoare și aromă preparatului, adaugă morcov tăiat cubulețe în tigaia cu legume călite cu ceapă sau usturoi (sau ambele). La final, adaugă în mâncare coriandru. Va schimba complet gustul preparatului, sporind aroma de fasole.

Te-ar putea interesa și: Cât se ține fasolea în frigider înainte de a o pune la fiert. Puține gospodine știu acest truc

Cât rezistă o mâncare de fasole la frigider

Dacă mai rămâi cu mâncare de fasole, după ce ai servit-o la masă, pune-o la frigider. Preparatele pe bază de fasole rezistă la rece până la patru zile. Nu se reccomandă congelarea lui.

Mâncărurile cu fasole se reîncălzesc în cratiță, la foc mic. Alternativ, poți încălzi mâncarea în cuptorul cu microunde, amestecând la fiecare 30 de secunde.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actrița iubită de milioane de români care a avut o dramă neștiută și un destin tragic. Ce cuvinte a rostit înainte să moară
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Pensia lui Isărescu s-a dublat. Venitul guvernatorului BNR, uriaș
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
UNGARIA ASCUNDE un secret extrem de bine păstrat. Până acum, NIMENI nu a știut aceste lucruri
Capital.ro
Mâncarea viitorului care crește sălbatic în România: Algele Ulva | Cercetători din mai multe țări au venit să le studieze
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro