Ce să pui în amestecul găluștelor pentru cea mai bună supă. Vei mai cere o porție
Supa de găluște este un preparat foarte îndrăgit, dar nu oricine știe să o pregătească. Deși pare simplu de făcut, un preparat banal, găluștele nu se fac deloc ușor. Dacă respecți anumite sfaturi, vei evita să faci găluște tari ca piatra. În schimb, vor ieși moi, pufoase și delicioase.
Ce se pune în grișul pentru găluște
Supa de găluște este un preparat delicios, potrivit pentru prânz sau cină. De multe ori, însă, gospodinele dau greș când îl gătesc, pentru că nu fac găluștele așa cum trebuie. Nu respectă rețeta, așa că ies tari, cu o textură nepotrivită.
Este foarte important să ținem cont de anumite trucuri dacă vrem o supă ca la carte. Este importantă compoziția găluștelor, din care nu trebuie să lipsească un ingredient-minune.
Nu te-ai fi gândit, pentru că se folosește mai mult la prăjituri. Află că este vorba despre bicarbonatul de sodiu, care schimbă complet textura găluștelor. În acest fel, nu vei mai da niciodată greș și vei urma mereu trucul celebru.
Dacă dorești să adaugi praf de copt în aluatul pentru găluștele din supă, asigură-te că nu exagerezi. De obicei, se adaugă o cantitate mică, un vârf de linguriță, pentru a evita gustul neplăcut de bicarbonat de sodiu în supă.
Trucuri pentru cele mai bune găluște
Dacă vrei găluște pufoase și moi, există o mulțime de trucuri în acest sens. De exemplu, unul care chiar dă roade și e recomandat de mulți bucătari este separarea albușului de gălbenuș. Bate albușul bine, cu puțină sare, până devine spumă și amestecă-l apoi cu gălbenușul.
După ce ai făcut compoziția pentru găluște, este important să dai deoparte aluatul. Dacă îl lași la odihnit cel puțin 5 minute, vei observa că dispar bulele de aer și textura va fi una foarte fină și omogenă.
Găluștele sunt gata atunci când încep să plutească la suprafața supei și sunt pufoase. Fierberea excesivă poate face ca găluștele să devină mult prea moi sau chiar să se rupă în zeamă.
Înainte de a forma prima gălușcă, umezește lingurița pe care o vei folosi. În acest fel, aluatul nu se va lipi și va cădea imediat în oală.
Cum știi dacă sunt gata găluștele
Cantitatea de compoziție nu trebuie să fie mai mare de o jumătate de lingură. Este important să iei în considerare că, în timpul procesului de fierbere, găluștele vor crește în dimensiune și se vor dubla, așa că nu trebuie să adaugi prea mult aluat.
Citește și: Cum să obții cele mai pufoase găluște pentru supă. Ingredientul de 1 leu care le dă un gust unic
Procesul de fierbere al găluștelor implică un timp de 10 minute, în acest interval ele își vor atinge stadiul de gătire perfect. În momentul în care acestea sunt gata, vei observa cum ele încep să plutească la suprafața supei.
Un alt detaliu esențial pentru a menține găluștele moi și pufoase este stropirea cu atenție a celor care s-au ridicat la suprafață cu puțină apă rece. Acest proces va opri gătitul excesiv și va păstra textura lor delicată.