Ce să pui în aluatul pentru clătite pentru un gust savuros. Ingredientul care face diferența, așa vor ieși delicioase

de: Ioana Bucur
23 06. 2023

Un desert delicios, rapid și simplu de preparat, chiar și de cei care nu au prea multă experiență în bucătărie. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să pui în aluatul pentru clătite pentru un gust savuros. Acesta este ingredientul care face diferența.

Ce trebuie să pui în aluatul pentru clătite pentru un gust savuros

Cine poate refuza o porție de clătite? Pot fi un desert savuros, pe care îl putem personaliza în funcție de propriile preferințe – cu tot feluri de gemuri și toppinguri – dar pot fi servite și ca aperitiv, cu cremă de brânză sau umplutură de ciuperci sau carne.

Oricum le-ai prefera, cheia succesului este aluatul. Există un ingredient pe care îl poți adăuga în rețeta clasică, rezultatul va fi delicios.

Bucătarii au dezvăluit ce trebuie să pui în aluatul pentru clătite pentru a le da un gust savuros. Este vorba despre bere!

Această băutură este asul din mâneca multor gospodine, fiind secretul pentru clătite pufoase. Dacă nu ai sau nu vrei să folosești bere, cidrul este un înlocuitor foarte bun, cu același efect, ambele fiind bogate în dioxid de carbon și drojdie naturală. Acești doi compuși ajută la aerisirea aluatului și la creșterea lui.

Te-ar putea interesa și: Ce să adaugi în aluatul de clătite ca să iasă super pufoase. Trucul folosit de celebrul bucătar Jamie Oliver

Ce ingredient să adaugi în rețeta clasică

Aroma cidrului sau a berii se va combina cu celelalte ingrediente din rețeta clasică. Îți vei încânta astfel familia și musafirii cu un adevărat răsfăț culinar.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi treptat berea în vasul în care ai pus deja ingredientele uscate. Amestecă bine, până vei obține o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

Ingrediente clătite:

  • trei ouă
  • 300 de grame de făină
  • 300 de mililitri de lapte
  • un praf de sare
  • trei linguri de zahăr, după gust
  • aromele preferate

Te-ar putea interesa și: Clătite pufoase de post. Reţeta pentru care vei fi lăudată, ingredientul secret