Dovleacul este vedeta toamnei. Acesta poate fi preparat într-o varietate mare de feluri, de la supe creme până la plăcinte delicioase. Dacă doriți să preparați clasica plăcintă cu dovleac, atunci ar trebui să țineți cont de următoarele sfaturi. Iată ce spun bucătarii!
Plăcinta cu dovleac este un desert simplu dar și delicios. Pentru a avea gustul perfect, atunci ar trebui să acordați o atenție mai mare aluatului de plăcintă. Bucătarii au dezvăluit câteva trucuri pe care le puteți pune în aplicare.
Potrivit acestora, este necesar să adăugați în crusta pentru aluat un amestec de untură și unt. Și umplutura are nevoie de un ingredient secret, și anume, un vârf de cuțit de piper negru.
Citește și: Deserturi cu dovleac. Cele mai delicioase prăjituri de făcut toamna
Înainte de a vă apuca de pregătirea plăcintei, ar trebui să vă asigurați că dispuneți de următoarele ingrediente:
Citește și: Cum faci cel mai bun dovleac copt. Secrete de la bunici pentru un gust ca în copilărie
Primul pas constă în pregătirea afinelor zahariste. Acestea se pun într-un bol. Ulterior, peste acestea se toarnă siropul. Pentru obținerea acestuia, tot ce trebuie să faceți este să puneți la fiert o cană de apă și zahăr. După ce compoziția a fiert, o puteți lăsa la răcit.
După ce adăugați siropul peste afine, le puteți pune la frigider timp șase ore. Ulterior, afinele se scurg. Peste acestea, adăugați o cană de zahăr deasupra.
Crusta de plăcintă obținută se pune la cuptor timp de 10 minute. Cât aceasta stă la cuptor, puteți pregăti compoziția. Se combină dovleacul cu ouă și zahăr brun. Se adaugă amidon de porumb, sare, scorțișoară, ghimbir, nucșoară, cuișoare, piper, smântână groasă și lapte. Umplutura se pune peste crusta caldă și se bagă la cuptor, timp de o oră.
Citește și: Dovleac la cuptor rețeta turcească. Siropul care îi dă un gust senzațional