Hortensiile sunt flori ușor de îngrijit, dar asta nu înseamnă că trebuie neglijate. Există un truc pe care îl puteți folosi pentru a spori înflorirea acestora. Vor avea o culoare intensă care înfrumusețează cu adevărat grădina dumneavoastră.
Hortensiile oferă oricărei grădini o explozie frumoasă de culoare, iar acum le puteți oferi o colorare și mai intensă, totul datorită unor resturi de mâncare. Poate că sună ciudat, dar citiți în continuare.
Pentru a obține tot ce este mai bun de la hortensii în fiecare vară, specialiștii în domeniu grădinăritului ne oferă câteva sfaturi esențiale pentru a obține hortensii colorate spectaculoase.
Multe resturi alimentare obișnuite oferă o sursă de îngrășământ natural, pline de nutrienți de care aceste flori au nevoie. Coaja de la ouă este un îngrășământ natural care ajută plantele absoarbă mai mulți nutrienți din apă și din sol.
De asemenea, experții în domeniu sugerează să strivim cojile de la ouă într-o pulbere și să le stropim în jurul rădăcinilor pentru a crea un sol bogat în calciu.
Un lucru important pe care trebuie să-l aveți în vedere este să vă asigurați că cojile sunt complet uscate înainte de a le folosi pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului.
Un alt aliment pe care specialiștii îl recomandă pentru flori este cafeaua măcinată. Cafeaua poate ajuta să ofere hortensiilor sănătoase o doză de azot, care poate duce la o creștere sănătoasă și culoare intensă.
Compușii organici din cafea îmbunătățesc solul și pot ajuta la reținerea apei. Între timp, cofeina acționează ca un stimulant natural și ajută la promovarea activității microbiene, astfel lăsând hortensiile mai sănătoase.
Mai mult de atât, folosirea oricăror resturi de mâncare acide pot fi folosite. Hotensiile beneficiază de aciditate, așa că resturile de mâncare acide precum cojile de citrice sau blaturile de ananas funcționează.
Acestea sunt bogate în potasiu, fosfor și azot, iar adăugarea alimentelor acide în sol ajută hortensiile plantate să supraviețuiască și să prospere în condițiile lor actuale de creștere.