Ce să presari peste cartofii din tavă, înainte să îi pui în cuptor. Trucul celor mai pricepuți bucătari
Cartofii sunt o garnitură delicioasă și apreciată în bucătăria noastră. Copți, prăjiți fierți, dar plini de aromă, aceșta sunt un însoțitor perfect pentru multe feluri de mâncare. Descoperă, în rândurile de mai jos, secretul celor mai buni cartofi făcuți la cuptor.
Ce să presari peste cartofii din tavă, înainte să îi pui în cuptor
Cartofii pot fi gătiți în nenumărate moduri, însă cei prăjiți se află printre preferații multora dintre noi. Dacă ai epuizat toate ideile și nu știi ce să mai pregătești de mâncare pentru cei dragi, atunci poți să încerci această delicioasă rețetă de cartofi pai la tavă. Sunt foarte sănătoși și gustoși, dar și foarte ușor de preparat.
Ingredientele de bază pentru această rețetă sunt simplu de identificat. Însă, adăugarea unui albuș de ou înainte de a-i pune în tavă este trucul care le va conferi o crustă crocantă, absolut delicioasă.
- 5-6 bucăți cartofi de dimensiuni medii sau mari
- ulei de gătit
- sare și condimente preferate (piper, paprika, usturoi granulat, etc.)
- 2 albușuri de ou
Mod de preparare
Pentru început, cartofii se curăță și se taie în fâșii subțiri, după care se spală în rece pentru a îndepărta excesul de amidon. Se scurg bine mai apoi, după care se pun într-un bol mare, peste care se pune uleiul de gătit, sarea și condimentele preferate. Se amestecă bine până când cartofii vor fi acoperiți uniform.
La pasul următor, se bate albușul de ou până când devine spumos și se adaugă peste cartofi. Se amestecă încet, până ce fiecare cartof se acoperită cu un strat subțire de albuș de ou. Acesta duce la formarea unei cruste crocante și ajută la reținerea umidității în interiorul cartofilor.
Mai apoi, tava de cartofi se dă la cuptorul preîncălzit la 220 de grade și se lasă preț de 25-30 de minute sau până când devin aurii și crocanți. La final vei obține o porție de cartofi pai crocanți la exterior, cu o textură moale și aromă delicioasă la interior.
Înainte de a-i consuma, lasă-i câteva minute să se odihnească. Cu toate că ei rezista cu grei în fața aromei lor tentante.
Spor în bucătărie și poftă bună!
Citește și: Care sunt cei mai sănătoşi cartofi, de fapt. Cei albi sau cei roz?