Ce să presari peste carnea de pui pentru a ieşi crocantă. Aşa se face la fast-food, de asta iese delicioasă
Și ție îți place să consumi carne de pui? Dacă ți s-a făcut dor de textura preparatelor servite la restaurantele fast-food, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi pentru a obține același rezultat în propria ta bucătărie. Ce ingredient trebuie să folosești.
Cum să prepari carne de pui crocantă
Este un fapt bine cunoscut că românii sunt mari iubitori de carne. Cea de pui se numără printre cele mai consumate tipuri de cărnuri. Este și mai ieftină, precum și mai ușor de gătit în comparație cu altele. Dacă ți s-a făcut poftă de acest fel de mâncare, ai ajuns la locul potrivit.
Playtech Știri îți explică în articolul de astăzi cum trebuie să procedezi pentru a prepara carne de pui ca la restaurant. Dacă vei ține cont de acest secret, vei obține la finalul procesului de gătire carne de pui cu textură crocantă. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!
Nu este deloc dificil să gătești carne de pui crocantă. Dacă ai cumpărat fileuri din piept de pui de la magazin, scoate-le din cutie, clătește-le și condimentează-le. Lasă-le să stea timp de câteva minute pentru a absorbi aromele savuroase.
Apoi, ia o farfurie, sparge un ou în ea și bate-l ca și cum ai găti omletă. Adaugă un vârf de sare în el și bate din nou. Aici intervine detaliul care poate transforma complet felul de mâncare pe care îl gătești. De regulă, gospodinele adaugă făină în ou, însă nu așa vom proceda de această dată.
De ce să înlocuiești făina cu amidon
Dacă vrei să obții carne de pui crocantă, înlocuiește făina albă cu amidon de porumb. Ingredientul ajută la etanșarea sucurilor din proteine, acesta fiind și motivul pentru care este folosit în marinadele pentru carne și pește. Trece carnea prin amidonul de porumb și ou, apoi gătește-o în tigaie.
Amidonul de porumb este folosit, de cele mai multe ori, la prepararea deserturilor și sosurilor. Puține românce profită de versatilitatea sa. Acest agent de îngroșare se deosebește de făina de porumb, în primul rând, prin faptul că nu conține gluten.
Înlocuirea făinii albe cu amidon de porumb prezintă și avantaje dincolo de faptul că modifică textura cărnii și îi oferă un aspect precum la restaurant. Puține gospodine le cunosc, însă. Amidonul de porumb poate furniza organismului o cantitate importantă de fibre, vitamine și minerale.
Specialiștii în sănătate au lansat și un semnal de alarmă în acest sens. Consumul de amidon de porumb nu este recomandat persoanelor cu boală celiacă, fiindcă are efect contraproductiv.