Ce să presari pe fundul borcanelor pentru cel mai bun compot de gutui pentru iarnă. Vei proceda numai așa de acum înainte
Gospodinele se pregătesc de zor pentru iarnă. Deja, acestea au început să umple rafturile cu cele mai bune delicatese. Printre acestea se numără și compotul de gutui pentru iarnă. Cum sezonul pregătirilor este în toi, bucătarii au dezvăluit o serie de trucuri pentru cel mai gustos compot. Iată ce să presari pe fundul borcanelor pentru cel mai bun compot de gutui pentru iarnă.
Cum se face compotul de gutui?
Compotul de gutui este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Însă, de multe ori, gospodinele întâmpină dificultăți în realizarea acestuia. Din fericire, bucătarii vin cu o serie de sfaturi și de trucuri utile. Pentru realizarea acestuia, veți avea nevoie de:
- gutui (12 bucăți)
- zahăr (2 linguri de borcan)
- zahăr vanilat (1/2 plic de borcan)
- borcane de 800g steriilizate (10 bucăți)
- apă
Primul pas constă în curățarea gutuilor. Pentru a îndepărta mai ușor puful vă puteți folosi de un burete de sârmă. După ce ați îndepărtat puful, puteți trece și la îndepărtarea semințelor și a posibilelor urme de viermi. Când gutuile sunt curățate, le puteți tăia în cuburi.
Citește și: Gutuile, remediu natural pentru multe afecțiuni. Cine nu are voie să le consume
Ce să presari pe fundul borcanelor pentru cel mai bun compot ?
Dacă nu vreți ca acestea să se oxideze le puteți pune în zeamă de lămâie. Ulterior, acestea se scurg de zeamă și se pun în borcan. Bucătarii vă sfătuiesc să umpleți un sfert din recipientul ales cu aceste fructe.
Peste fructe se pun 2 linguri de zahăr vanilat. Acesta va oferi o aromă specială compotului. Tot ce vă mai rămâne de făcut este să puneți apa în borcane.
Citește și: Ce să pui în mâncarea de gutui. Ingredientele care îi dau gustul copilăriei
Cum se sterilizează borcanele cu compot?
Dacă folosiți cantitățile menționate mai sus, veți obține șapte borcane de compot. Ulterior, acestea se învelesc în foi de ziare și se pun la fiert într-o cratiță mare.
Este indicat ca acestea să stea la fiert timp de 40 de minute sau până când apa dă în clocot. După ce au fiert, se lasă la uscat. Ulterior, puteți șterge surplusul de apă și să le depozitați în cămară. Astfel, la iarnă vă veți putea bucura de un desert sănătos. Acesta va fi apreciat chiar și de către cei mai mari mofturoși. Dacă veți ține cont de sfaturile de mai sus veți obține un compot de gutui ca la carte.
Citește și: Cât zahăr trebuie să adaugi pentru cea mai delicioasă dulceață de gutui. Așa procedau și bunicile noastre