Dacă și tu ești pregătită să prepari dulceață de gutui, dar nu știi cât zahăr să adaugi în compoziție, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică ce cantitate de zahăr trebuie să pui în 1 kilogram de gutui pentru ca gustul să fie unul desăvârșit. Află în continuare cum trebuie să procedezi.
Dulceața de gutui se numără printre cele mai dulci produse pregătite de gospodine în sezonul de toamnă pentru lunile de iarnă. Nu este deloc greu să o prepari. Ai nevoie, în principiu, de gutui, zahăr și lămâie și/sau alte ingrediente care să ofere o aromă subtilă preparatului, în funcție de preferințe.
Chiar dacă nu este dificil să prepari dulceață de gutui, multe gospodine întâmpină o problemă comună: cât zahăr se adaugă la 1 kilogram de fructe, în așa fel încât preparatul să nu iasă prea dulce, iar zahărul să îi acopere parfumul specific și gustul aromat al gutuilor.
Se spune că la 1 kilogram de fructe trebuie adăugat 1 kilogram de zahăr, însă lucrurile nu stai tocmai așa. Riști ca preparatul să nu iasă pe gustul tău. Sfatul nostru e să adaugi jumătate din cantitatea fructelor sub formă de zahăr. Altfel spus, la 1 kilogram de gutui este bine să adaugi 500 grame de zahăr.
Ai grijă, de asemenea, să cântărești foarte bine toate ingredientele, înainte de a le folosi pentru dulceață. În acest fel, rezultatul final va fi un deliciu, exact ca pe vremea bunicilor noastre.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dulceața de gutui se fierbe, de regulă, în jur de o oră – o oră și 50 de minute. La finalul procesului de preparare, lămâia trebuie îndepărtată din compoziție. Se toarnă dulceața, cât încă mai este fierbinte, în borcane, care după ce s-au răcit se depozitează la rece. Poftă bună!