Ce să nu folosești niciodată pentru ștergerea televizorului. Se poate strica imediat
Televizoarele, la fel precum alte dispozitive electronice, se pot umple de praf și pot prezenta pete sau amprente ale degetelor. Știi cum trebuie să procedezi în astfel de cazuri? Specialiștii explică ce să nu folosești niciodată pentru ștergerea televizorului. Dacă nu ții cont de acest detaliu, riști să îl strici.
Ce să nu folosești niciodată pentru ștergerea televizorului
Curățarea ecranului televizorului este o sarcină simplă. Nu este necesar să folosești substanțe chimice scumpe, pentru a-l curăța de particulele de praf, de amprentele degetelor sau de alte impurități. Ba chiar este recomandat să eviți produsele chimice când vine vorba de curățarea dispozitivelor electronice moderne.
Când cureți televizorul, nu acorda atenție doar ecranului. Ia în calcul și telecomanda, casetele, cablurile, precum și playerele de streaming. Acestea intră în contact cu diverse obiecte mult mai des decât ecranul propriu-zis, astfel încât pot să adăpostească numeroși agenți patogeni, pe lângă faptul că prezintă murdărie.
La momentul actual, piața este dominată de televizoarele LCD/LED și OLED. Toate variantele dintre cele enumerate prezintă ecran mare și foarte luminos. Unii dintre noi încă au televizoare mai vechi, inclusiv televizoare cu plasmă, pe care unele companii au încetat să le mai fabrice, chiar și televizoare CRTV, cunoscute și sub denumirea de televizoare cu tuburi.
Televizoarele CRTV sau cu tuburi sunt singurele unde ai mai multă flexibilitate. Ecranul acestora este din sticlă și poate fi curățat ca și alte produse realizate din același material. În acest caz – și numai în acest caz – este în regulă să folosești detergent de geamuri pentru a-l curăța.
Cum să cureți ecranul televizorului, fără să-l deteriorezi
Specialiștii recomandă să nu folosești niciodată detergent de geamuri sau prosoape de hârtie pentru curățarea televizoarelor. Cele moderne sunt foarte sensibile și trebuie șterse cu grijă ca ecranele să nu se zgârie sau să se strice.
Televizoarele cu plasmă au și ele ecrane de sticlă, însă producătorii aplică adesea un strat sensibil anti-reflexie deasupra. Prin urmare, trebuie tratate precum oricare alt televizor LCD sau OLED, spun specialiștii în domeniu.
Pentru curățarea televizoarelor moderne, experții recomandă folosirea unei cârpe moi, preferabil din microfibră, și uscate. Este suficient să îndepărtezi pete, urme de amprente sau praful de pe ecranul dispozitivului electronic, fără a-l zgâria. Ai grijă, în schimb, să-l scoți din priză înainte de curățare.
Pe lângă faptul că este mai sigur pentru tine să scoți aparatul din priză, este și mai ușor să observi particulele de impurități sau praf pe ecranul întunecat. În același timp, aparatul electronic va avea timp să se răcească.