Ce să nu faci sub nicio formă de Sfânta Maria Mică 2023. Vei avea numai ghinioane și necazuri

de: Anca Lupescu
07 09. 2023

Sfânta Maria Mică 2023 este sărbătorită pe 8 septembrie. Pentru creștinii ortodocși, aceasta este o sărbătoare foarte importantă. Știi e să nu faci sub nicio formă de Sfânta Maria Mică 2023? Ei bine, acest lucru atrage doar ghinion și necazuri. 

Sfânta Maria Mică – Nașterea Fecioarei Maria

Pe măsură ce timpul se apropia de momentul în care Răscumpărătorul lumii urma să se nască, trăia în orașul Nazaret din Galileea un bărbat numit Ioachim, împreună cu soția sa Ana. 

Ioachim era un descendent direct al regelui David, dar ducea o viață foarte modestă și simplă. Atât el, cât și soția sa, erau oameni religioși și se bucurau de o reputație de smerenie și compasiune. 

Nu aveau copii și, fiind în vârstă înaintată, șansele de a avea unul erau foarte mici. Cu toate acestea, fără să renunțe la speranță, au continuat să-L roage pe Dumnezeu să le trimită un copil. 

Au făcut chiar un jurământ că, dacă vor avea un copil, îl vor dedica în slujba lui Dumnezeu. La acea vreme, lipsa de copii însemna că oamenii erau pedepsiți de Dumnezeu pentru păcatele lor. 

Infertilitatea era cu atât mai greu de suportat pentru Ioachim, deoarece, potrivit profeției, Mesia urma să se nască în linia lui familială. 

Citește și: Ce nu este bine să faci de Sfânta Maria. Mare păcat dacă nu respecți aceste obiceiuri

Datorită răbdării și credinței lor, Domnul le-a trimis în cele din urmă o mare bucurie: Ana a născut o fiică. Copilul nou-născut a primit numele de Maria, care înseamnă în ebraică “Doamna-Speranță.”

Când Fecioara Maria a împlinit trei ani, părinții ei s-au pregătit să-și îndeplinească jurământul: au dus-o la templul din Ierusalim pentru a o consacra lui Dumnezeu. 

Maria a rămas să locuiască în templu, într-o școală specială pentru fete. Acolo, împreună cu celelalte domnișoare, a învățat Legea lui Dumnezeu și meșteșugurile casnice. 

Ea se ruga și citea Scripturile. Fecioara Binecuvântată a trăit în templu aproximativ unsprezece ani și a crescut ca o tânără pioasă și ascultătoare de El, la fel de modestă și harnică precum părinții ei.

Ea a făcut un jurământ să nu se căsătorească niciodată și să rămână pentru totdeauna virgină.

Citește și: Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului 2023 și cât durează. Tradiții și obiceiuri de Lăsata Secului pentru Postul Sfintei Marii

La împlinirea vârstei de paisprezece ani, conform legii, ea nu mai putea rămâne în templu și trebuia să se căsătorească. Marele preot, conștient de jurământul ei, dar reticent să încalce legea căsătoriei, a logodit-o oficial cu un rudă îndepărtată a ei, un bărbat văduv în vârstă numit Iosif, care i-a promis să aibă grijă de ea și să-i protejeze virginitatea. 

În primul său an în casa lui Iosif, cam la șase luni după ce Îngerul Gabriel i s-a arătat lui Zaharia, pe măsură ce se apropia nașterea profetului Ioan Botezătorul, același Înger a fost trimis de către Dumnezeu în orașul Nazaret către Sfânta Fecioară cu vestea bucuriei că Domnul a ales-o să devină Mama Mântuitorului lumii. 

Vezi și: Ce să faci de Sfânta Maria Mică 2023 pentru noroc, spor și sănătate. Tradiția care aduce prosperitate

Ce să nu faci sub nicio formă de Sfânta Maria Mică 2023

Alături de Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului), Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și Buna Vestire, Sfânta Maria Mică (Nașterea Domnului) este una dintre cele patru sărbători închinate Fecioarei Maria.

Creștinii ortodocși țin foarte mult la tradiții și le respectă cu sfințenie la fiecare sărbătoare. 

Dacă te întrebi ce să nu faci sub nicio formă de Sfânta Maria Mică 2023, atunci iată răspunsul:

Credincioșii nu muncesc în această zi. Nu se face treabă în gospodărie, nu se spală rufele și nu se face curățenie, pentru că atragi răul.

Citește și: Ce se împarte de Sfânta Maria Mică. Ce este bine să dai de pomană pe 8 septembrie

Nu se aprinde focul în sobă pentru că vei atrage necazuri și ghinioane. Sătenii nu lucrează pe câmp, pentru nu vor avea recoltă bună tot anul. 

Dea asemenea, nu se aprinde focul cu două zile înainte de Sfânta Mărie Mică, pentru că te vei îmbolnăvi. 

Este ziua în care oamenii trebuie să evite să se certe cu alții sau să dea bani împrumut, aceste lucruri sunt văzute ca fiind de rău augur.

Oamenii încă respectă aceste tradiții, obiceiuri și superstiții, însă cel mai important este să petreci această zi în rugăciune, să participi la slujbă și să îți iubești aproapele.