Ce să nu faci niciodată în grădină. 3 greșeli care atrag melcii ca un magnet, îți compromit toată recolta

de: Sabina Anastasia
29 05. 2024

Melcii de grădină se ascund sub frunze și mănâncă aproape orice verdeață cu care intră în contact. Dăunează în special culturilor de legume, deoarece consumă atât frunzele, cât și fructele. În plus, pagubele nu sunt vizibile întotdeauna de la început, pentru a lua decizii vehemente, ci apar în timp.

Pentru a scăpa de melcii de grădină, unii grădinari apelează la soluții de casă, în timp ce alții folosesc tratamente chimice pentru infestări mai grave. Experții de la Quintain Living au dezvăluit care sunt greșelile – sau unele dintre ele – ce conduc la apariția melcilor în număr mare în grădină.

Ce trebuie să faci în grădină, pentru a preveni apariția melcilor

Primul și cel mai important sfat al grădinarilor cu experiență este să îți planifici plantarea culturilor în curte. Un plan bun de rotație a culturilor înseamnă obținerea celor mai bune rezultate pe tot parcursul anului în grădină. Informează-te cu privire la plante și stabilește clar ce și unde vei planta.

În acest fel, poți crea un plan de plantare pentru fiecare lună, care va maximiza utilizarea spațiului din curte și te va ajuta, de asemenea, să obții o recoltă bogată. Nu uita să ții cont de lumina și umbra prezentă pe parcela pe care plantezi o legumă. Oferă plantelor cele mai potrivite condiții de creștere.

Sfaturile experților de la Quintain Living

Calitatea solului din grădină va afecta, de asemenea, calitatea culturilor și a plantelor pe care le produce. Înainte de a începe să plantezi efectiv legumele în sol, asigură-te că acesta nu prezintă buruieni. Sparge-l sau rotește-l, adăugând prin materialul natural materie organică sau îngrășământ.

Mulci, paie de grâu, compost și alte materii organice vor aduce unele beneficii solului. Culturile vor fi bogate și sănătoase și, în plus, melcii de grădină pot fi ținuți la distanță.

Care este momentul perfect pentru a uda grădina, în așa fel încât să ții melcii la distanță

Un alt sfat al grădinarilor de la Quintain Living are legătură cu momentul udării culturilor de legume. Experții nu recomandă udarea plantelor seara târziu, chiar dacă majoritatea au zile ocupate sau sunt la birou în primul interval al acestora.

„Dacă vei uda culturile la asfințit, acest lucru va servi drept magnet pentru melcii care se vor delecta pe drumul lor printre plantele și răsadurile ude”, au avertizat experții.

Melcii de grădină sunt unii dintre dăunătorii comuni ai plantelor, care pot cauza probleme majore pentru grădinari, în special în mediile umede. Aceste viețuitoare lipicioase se dezvoltă perfect în astfel de condiții și se pot înmulți rapid, ceea ce va conduce la daune semnificative pentru plante și culturi.