Ce să nu faci niciodată dacă vrei cartofi prăjiţi crocanţi. Multe gospodine procedează aşa după ce i-au pus în tigaie, mare greşeală

de: Mariana Olteanu
24 09. 2023

Pe cât de banali sunt cartofii prăjiți, pe atât de multe dificultăți pot impune unor anumite gospodine. Nu puține sunt situațiile în care aceștia ajung să nu mai fie intacți. De asemenea, de multe ori aceștia ajung să nu aibă nici crusta dorită. Iată care este secretul acestui preparat.  Trebuie să faci acest lucru dacă vrei să obți cartofi prăjiți crocanți.

Trucul prin care poți obține cartofi projiți crocanți

Foarte multe persoane se întreabă cum pot obține cartofi prăjiți crocanți ca la restaurentele fast-food. Ei bine, foarte multe gospodine au tendința de a pune capacul peste cartofi.

În momentul în care facem acest lucru, cartofii se fierb la abur. Astfel, aceștia ajung să se destrame și să aibă aspectul unor cartofi fierți și nicidecum prăjiți.

Dacă vrem să obținem cartofi cu o crustă crocantă trebuie să nu-i prăjim cu capac. O altă soluție constă și în punerea capacului în momentul în care aceștia sunt aproape gata. În acest mod ne putem asigura că nu există zone prost prăjite.

Citește și: Când nu ai voie să faci cartofi prăjiți în tigaie, de fapt. Detaliul periculos pe care mulți îl ignoră

Alte sfaturi pentru obținerea celor mai buni cartofi prăjiți

De asemenea, există și o serie de trucuri la care putem apela pentru a obține cei mai buni cartofi prăjiți. Este necesar ca înainte de a fi prăjiți, cartofii să fie înmuiați în apă rece și ulterior uscați.

În acest fel, amidonul va ieși din cartofi iar aceștia se vor rumeni mai bine. De asemenea, este important să prăjim cartofii într-o tigaie fierbinte, în care adăugăm condimente la sfârșitul gătitului. Este indicat să prăjim cartofii în cantități mici.

Citește și: Cu ce să stropeşti cartofii înainte de a-i pune la prăjit. Aşa ies crocanţi ca la restaurantele de fast-food

Cu ce să stropeşti cartofii înainte de a-i pune la prăjit?

Bucătarii vin cu un alt sfat. Potrivit acestora, înainte de a pune cartofii la prăjit îi putem stropi cu un anumit ingredient. Este vorba de oțet. Înainte de a pune cartofii la prăjit, când adaugi sarea peste ei, stropește-i cu câteva linguri de oțet alb.

Ulterior, îi poți usca cu ajutorul unui prosop de bucătărie și îi poți pune în tigaie. Rezultatul te va impresiona negreșit! Este un truc folosit de multe gospodine.

Citește și: Condimentul pe care să-l presari peste cartofii prăjiți. Așa îi faci ca la restaurant