Ce să nu faci niciodată când pui gogonele la murat. Aşa se vor înmuia imediat

de: Sabina Anastasia
23 08. 2022

Vara este pe terminate, iar în curând toamna își va intra deplin în drepturi. Gospodinele au început deja să pregătească tot felul de conserve și borcane pentru iarnă. De pe rafturile din cămară nu trebuie să lipsească nici gogonelele. Sunt unele dintre cele mai consumate legume, în sezonul rece. Acestea pot fi servite sub formă de garnitură sau pot fi folosite în prepararea altor tipuri de mâncare. Află ce să nu faci niciodată când pui gogonele la murat, dacă vrei să obții legume delicioase pentru această iarnă.

Ce să nu faci niciodată când pui gogonele la murat

Fiecare gospodină are propriile sale rețete și secrete când vine vorba despre pregătirea murăturilor pentru iarnă. Totuși, toate urmăresc un singur scop: obținerea unor legume crocante, ferme și gustoase. Cum putem face acest lucru? În continuare vom vorbi despre ce trebuie să faci înainte să pui în borcan gogonelele pentru a nu-și strica textura.

Mai întâi de toate, este foarte importantă natura legumelor alese pentru pus la murat. Cu alte cuvinte, dacă vom alege legume mari, moi sau lovite, vom avea parte de același rezultat iarna, când vom vrea să le consumăm. Sau chiar mai rău. Legumele care prezintă lovituri se pot strica foarte ușor peste iarnă. La fel se întâmplă și în cazul gogonelelor.

Dacă vrem să ne bucurăm de gogonele murate delicioase, trebuie să alegem câteva exemplare mici, nu foarte mari. Acestea trebuie să fie, de asemenea, ferme. Astfel, puse la murat, coaja gogonelelor va deveni perfect crocantă.

Cum se pun la murat, pentru iarnă, gogonelele

Gogonelele trebuie puse la murat imediat după ce sunt culese, dacă este posibil. În caz contrar, este recomandat să le ținem la rece până când putem pregăti borcanele, saramura și celelalte ingrediente pentru a pune legumele la murat. Gogonelele pot ținute la frigider, într-un vas cu apă rece și câteva cuburi de gheață pentru a-și menține textura tare.

Trecând peste aspectul legat de textura și starea legumelor, este important de precizat că atunci când sunt puse în borcane, gogonelele trebuie să fie înghesuite. Niciodată legumele nu trebuie să plutească în borcan, nici după ce se adaugă saramura, potrivit ReteteCulinare.ro.

Citește și: Cum se fac corect gogonele murate pentru iarnă. Rețeta pe care trebuie s-o afle gospodinele

Pentru a obține cele mai bune gogonele murate, în principiu aveți nevoie să adăugați în borcan, printre gogonele, tije de hrean, boabe de piper, sare neiodată, boabe de muștar, căței de usturoi, mărar uscat. Puteți să adăugați și alte ingrediente, în funcție de preferințe.