Ce să mănânci în Italia. Preparatul pe care trebuie să îl încerci neapărat. Are un gust senzațional
Dacă ajungeți în Italia, este musai să încercați preparatele tradiționale ale italienilor. Acestea sunt unele dintre cele mai delicioase mâncăruri din lume. Pizza este nelipsită în restaurantele și barurile din toată țara. De regulă, aceasta este preparată doar cu ingrediente proaspete și se regăsește în orașe precum Roma și Napoli. Iată ce altceva mai poți să mănânci în Italia. Te vei linge pe degete!
Ce mâncăruri poți să savurezi în Italia
În Italia există o gamă largă de mâncăruri pe care le poți încerca. Cei mai mulți dintre turiști sunt de-a dreptul topiți după pizza și pastele italiene, și asta pentru că sunt preparate într-un mod cu totul special.
Se știe că bucătăria italiană este celebră în toată lumea. De exemplu, pastele și risotto vin la pachet cu sosuri delicioase, precum sosul de roșii și sosul de brânză. O altă specialitate italiană este înghețata, care are o aromă delicioasă și este extrem de cremoasă.
Dacă vă aflați în vacanță în Italia, este și păcat să nu profitați de minunile culinare. Drept urmare, noi am pregătit un mic ghid culinar complet, pentru a ști exact ce să mănânci în Italia.
Pizza
Pe primul loc se află pizza. Dacă nu știați, italienii au o asociație care verifică toate restaurantele care prepară pizza fix după standardele lor. De aceea, atunci când ajungeți în Italia, este bine să căutați semnul ‘Associazione Verace Pizza Napoletana’, pentru că acolo se prepară cea mai bună pizza.
Cea mai căutată este pizza napoletană. De fapt, este o pizza Margherita, însă crusta este mult mai subțire, și se gătește într-un cuptor tradițional de cărămidă. Pe deasupra, italienii preferă să adauge sos de roșii, frunze întregi de busuioc și mozzarella de bivoliță.
Paste
Pastele sunt nelipsite de pe mesele italienilor. Aceștia consumă specialități locale, precum paccheri, care sunt paste mari, tubulare. Ele sunt servite cu sos de roșii și pește, asezonate cu ulei de măsline, unt și brânză. O adevărată delicatesă pe care trebuie neapărat să o încercați!
Arancini
Arancini, denumite și portocale mici, sunt bile de orez prăjite. Sunt originare din Sicilia și sunt gătite din orez arborio, folosit în mod obișnuit la risotto. De obicei, arancini sunt umplute cu mozzarella sau brânză fontina sau sos de carne ragu.
Sarde in Saor
Un alt fel de mâncare pe care trebuie să-l savurezi în Italia este sarde in Saor. Acesta este un preparat autentic italian, făcut din sardine la grătar sau prăjite. Italienii amestecă peștele cu stafide și nuci pignoli, peste care se adaugă ceapă înăbușită în ulei și oțet.
Citește și: Pizza de casă cu blat subțire, rețeta lui chef Adi Hădean
Bistecca Fiorentina
Bistecca Fiorentina este un tip de friptură de vită în stil florentin. Acest preparat se regăsește mai mult în Toscana. Carnea de vită de Chianin se acoperă cu ulei de măsline în timpul prăjirii. La final, carnea este asezonată doar cu sare și piper și se servește împreună cu o garnită de sparanghel.
Risotto
Risotto este originar din nordul Italiei. Acest fel de mâncare din orez este extrem de apreciat de toată lumea. Aflați că un risotto autentic se prepară din orez și bulion, care se amestecă încet, la foc mic, până când devine o mâncare groasă. Apoi se adaugă brânză Parmigiano Reggiano, șofran, ciuperci, fructe de mare sau ierburi. Important este să fie consumat fierbinte!
Bottarga
Un alt preparat italian absolut delicios este Bottarga. Acesta se gătește din icre de pește sărate, cel mai des folosite fiind icrele de la peștele spadă. Așadar, dacă mergeți în Italia, nu ratați să gustați din acest fel de mâncare!
Burrata
Cu siguranță ați auzit de burrata, care este un produs 100% italian. Burrata este o brânză mozzarella umplută cu resturi de mozzarella și smântână. Cea mai bună burrata se găsește în Bari, Martina Franca, Andria sau Corato. Un lucru de reținut este faptul că burrata trebuie consumată în maxim 48 de ore de când a fost preparată.
Înghețată
După o porție de paste sau pizza, merge și o înghețată delicioasă. La italieni, gelato este un tip de înghețată artizanală. Gustul absolut delicios o face să fie consumată într-o sumedenie de arome, de la fisticul originar din Bronte, Stracciatella sau de la clasica cremă Buontalenti.
Citește și: Secretul celui mai pufos blat de pizza. Ce pui în el, de fapt, ca să iasă la fel de bun ca în Italia