Ce să faci pentru ca roșiile să nu mai lase prea mult suc în salată. Trucul e atât de simplu

de: Ana Chivu
06 07. 2022

Salata de roșii preparată în special în timpul verii este iubită mai ales de români. Majoritatea dintre ei adoră să consume sosul lăsat de toate ingredientele cu pâine caldă. Cu toate astea, unii dintre ei ar vrea ca roșiile să nu mai fie atât de zemoase după ce se amestecă alături de uleiul de măsline, sarea și piperul. Ce poți să faci să ai o salată perfectă de vară? Trucul este extrem de simplu. Cu siguranță o să te mulțumească noua variantă.

Truc pentru salata de roșii: ce să faci ca să nu lase mult suc?

Roșiile se folosesc în aproape toate salatele, iar mai ales vara sunt consumate și zilnic. Românii adoră să mănânce sosul lăsat cu pâine caldă și pentru unii chiar o simplă salată reprezintă un prânz perfect.

Există totuși și unii oameni care nu preferă să aibă atât de mult sos în acest preparat. Multe gospodine se confruntă cu problema sucului în exces lăsat mai ales de roșiile zemoase din sezonul cald.

Poți să eviți acest lucru dacă în familia ta sunt pofticioși ce nu doresc asta. Spală bine roșiile, usucă-le cu un prosop de hârtie și taie fiecare bucată în două, ulterior fiecare jumătate în câte patru părți.

Cum trebuie să procedezi?

Pune feliile într-o strecurătoare și adaugă sare. Este nevoie de o linguriță de sare la trei roșii mari. Lasă roșiile acolo preț de 15-20 de minute, ulterior agită bine bucățile și sărează din nou.

Pune totul în salată și adaugă ceapă, pătrunjel, sare și piper după gust. Nu trebuie să te mai temi că vor lăsa prea mult suc în felul acesta.

Același proces se folosește la castraveți sau la vinete. Dacă vrei să faci sushi într-un fel mai deosebit, învelește orezul și somonul afumat în felii de castravete.

Alte trucuri

Este nevoie să lași feliile la scurs într-un prosop curat după ce ai sărat fiecare felie. Lasă astfel legumele pentru cel puțin 10 minute, ulterior poți să te apuci de terminat preparatul dorit.

În cazul în care vrei să gătești rulouri de vinete umplute cu brânză, șuncă și sos de roșii, trebuie să procedezi la fel. Sarea deshidratează vinetele pentru ca ele să nu devină prea moi la cuptor, după ce le pregătești pentru umplut.

Este folositor să prinzi rulourile cu câte o scobitoare pentru ca ele să nu se desprindă în timpul coacerii. Pune cuptorul la un foc mediu și ai grijă să le controlezi la fiecare 15 minute.