Ce să faci în timp ce despodobești bradul de Crăciun. Așa atragi norocul pentru tot anul
Pentru câteva săptămâni, devine atracția casei, însă finalul sărbătorilor de iarnă aduce momentul în care trebuie să ne luăm adio de la el. Află ce să faci în timp ce despodobești bradul. Acest mic ritual te va ajuta să atragi norocul în viața ta în următoarele 12 luni.
Ritualul inedit pe care ar trebui să îl respecți în timp ce despodobești bradul de Crăciun
Este simbolul celei mai frumoase perioade din an. După Sfântul Ioan, cei mai mulți români încep să despodobească bradul de Crăciun și să strângă decorațiunile ce au înveselit casa în luna decembrie.
Poate pare bizar, însă specialiștii în filosofia Feng Shui ne dezvăluie cum putem să atragem norocul și abundența în timp ce despodobim bradul de Crăciun.
Potrivit acestora, modul în care îndepărtăm globurile și ornamentele poate influența energiile pozitive, aducând sănătate și câștiguri financiare în anul 2023.
Astfel, teoria Feng Shui spune că, pentru a avea noroc, trebuie să ne imaginăm că fiecare glob pe care îl luăm de pe crenguțele bradului este o experiență negativă pe care nu dorim să o mai trăim în următoarele 12 luni și să ne imaginăm că o aruncăm undeva departe de noi și de casa noastră.
La final, se recomandă să aprinzi un bețișor parfumat, fumul eliberat de el în timpul arderii purificând aerul din casă și îndepărtând energiile negative.
Până când se ține bradul de Crăciun
La noi în țară, potrivit tradiției, bradul de Crăciun poate fi păstrat până pe 7 ianuarie, ziua în care, an de an, creștinii din România îl celebrează pe Sfântul Ioan Botezătorul, momentul care ar marca, de fapt, finalul sărbătorilor de iarnă.
În unele zone, bradul se despodobește înainte de Bobotează, ca simbol pentru lăsarea în urmă a anului trecut și intrarea în noul an cu împlinire, noroc și fără regrete.
Primul brad de Crăciun a fost împodobit la noi în țară de regele Carol I din Hohenzollern, în anul 1866. De atunci, românii au preluat această tradiție și o respectă cu sfințenie și în prezent.
Dacă astăzi ornamentele vin în toate formele și culorile, fiind făcute din diferite materiale – hârtie, plastic, sticlă și lista poate continua – în trecut se foloseau fructe, flori de hârtie sau biscuiți.