Ce să faci dacă strugurii se usucă înainte de coacere. Grădinarii îți spun cum salvezi recolta
Foarte mulți dintre românii care au struguri în propriile curți au obsevat că la unele recolte boabele de struguri încep să sestrice chiar înainte să se coacă. Așadar, ce să faci dacă strugurii se usucă înainte de coacere. Grădinarii cu experiență îți spun cum salvezi recolta.
Ce să faci dacă strugurii tăi încep să putrezească. Experții în grădinărit au spus ce trebuie să faci imediat
Dacă vezi că strugurii tăi au început să se strice chiar înainte de a se coace, vița ta de vie are o problemă, iar rezolvarea nu suferă amânare. De asemenea, trebuie să afli care sunt cauzele, de ce se întamplă acest lucru.
Cauzele pot fi multiple, poate fi vorba de anumite boli sau pur și simplu de anumite greșeli pe care le-ai făcut chiar tu.
Lipsa apei poate usca strugurii
În primul rând, boabele de strugure se pot strica din cauza faptului că vița de vie nu a fost suficient udată. În funcție de ploi, trebuie să ne asigurăm că vița de vie are suficientă umiditate în permanență, pentru că asta poate influența grav recolta de struguri.
O altă problemă care poate duce la uscarea/stricarea boabelor este lipsa de îngrășăminte. Insuficiența de magneziu sau de potasiu poate face ca boabele de struguri să nu se coacă uniform.
De asemenea, arsurile solare vor afecta boabele de struguri, care își vor pierde culoarea și vor deveni maro deschis sau albicioase.
Asta se întâmplă în cazul ciorchinilor care expuși la soare. În acest caz totul se va rezolva cu instalarea plaselor de umbrire, care pot fi îndepărtate atunci când soarele nu mai este puternic.
Făinarea atacă strugurii
De asemenea, strugurii pot fi afectați de anumite boli. Făinarea este una dintre bolile care atacă strugurii. Este o boală fungică care acoperă frunzele și ciorchinii cu o pâslă de culoare albă. În acest caz, grădinarii cu experiență recomandă aplicarea de tratamente cu Kumulus DF, Vivando sau Sercadis.
Cum se tratează Mana viței de vie
Mana viței de vie este o altă boală des întâlnită care atacă podgoriile. Pe boabele de struguri apar pete de decolorare, iar pe măsură ce boala avansează se va forma și o pâslă de culoare gri-albicioasă. Experții grădinari recomandă în acst caz să aplicați un tratament cu Folpan 80 WDG, Polyram DF, Melody Compact 49 WG, Captan 80 WDG, Champ 77 WG, Folimorf sau Delan Pro.
Nu în ultimul rând, Antracnoza viței de vie apare atunci când boabele de struguri se coc, iar chiorchinii încep să putrezească. În plus, pe boabele de struguri apar și pete de culoare maro. Pentru a ține această boală la distanță de vița ta de vie trebuie să aplici tratamente cu zeama bordeleză (3%) în perioada de repaus vegetativ sau în primavară.