Ce să faci cu vinetele, ardeii şi dovleceii din grădina la început de iulie. Aşa te vei bucura de o recoltă importantă

de: Manolică Anca
30 06. 2023

Luna iulie aduce zile lungi și călduroase, care țin până seara târziu, perfecte pentru a te ocupa mai mult de grădină. Acesta este momentul în care ea rodește, oferindu-ți o mulțime de fructe și legume proaspete, delicioase și numai bune de pus în farfurie. Iată o listă de lucrări de care trebuie să te ocupi în a doua lună de vară.

Ce să faci în grădina de legume la început de iulie

A doua lună de vară reprezintă momentul culminant al sezonului călduros, ceea ce înseamnă că trebuie să acorzi ceva mai multă atenție la îngrijirea și creșterea plantelor din grădina ta. Doar așa vei avea o recoltă îmbelșugată.

De la activități de semănare și până la cultivarea timpurie, există mai multe activități pe care trebuie să le întreprinzi pentru ca plantația ta să arate exact așa cum îți dorești. Iată ce ar trebui să facă un grădinar implicat în luna iulie.

Trucuri de grădinărit pentru o recoltă bogată

Vara încă ne poate rezerva câteva surprize, prin urmare, este important să te asiguri că plantele înalte și cățărătoarele sunt bine susținute în caz de vreme rea.

Udă grădina la lăsarea serii pentru a reduce evaporarea și folosește mulci pentru a reține umiditatea în jurul plantelor.

Plantele de ardei vor fi mai roditoare dacă au fost deja puse în pământ și au spațiu suficient între ele.

Ridică tulpinile de castraveți, legându-le cu sârme pe suporturi rezistente, pentru a profita la maximum de spațiul disponibil.

Dacă ai cultivat vinete, ciupește vârful de creștere odată ce acestea au 5 sau 6 fructe. Nu uita să le culegi cât sunt tinere.

Taie vârfurile de creștere ale plantelor de dovleac pentru a încuraja ramificarea.

Taie toate frunzele care cresc sub cele mai joase trunchiuri de fructe de roșii care se coc pentru a îmbunătăți circulația aerului și a preveni bolile. Este important, de asemenea, să stimulezi recolta de roșii prin hrănirea regulată a plantelor cu îngrășământ special.

Aplică un îngrășământ cu conținut ridicat de potasiu odată ce încep să se formeze și fructele la ardei și castraveți.

Culege, usucă și congelează mărar, pătrunjel, lobodă pentru a le folosi pe tot parcursul anului.

Culege păstăile de tinere, pentru a evita ca aceasta să devină fibroase, și pentru a face loc pentru dezvoltarea altora noi.

Citește și: Ce să pulverizezi peste legumele din grădină pentru o recoltă bogată la toamnă. E trucul agricultorilor de top