Roșiile sunt, cu siguranță, unele dintre legumele preferate ale românilor, pe care le folosesc în tot felul de salate. Pe lângă domnișoarele care țin la siluetă și vor să ia o simplă gustare, iată cum poți prepara cea mai bună salată de roșii. Trucul secret la care apelează gospodinele.
Deși suntem în plin sezon iernatic, perioadă din an în care gospodinele prepară mâncăruri calde, mai bogate în calorii și cu mult sos, unii internauți sunt de părere că o salată de roșii poate fi savurată oricând.
Indiferent că utilizezi roșii normale, lunguiețe sau cherry, preparatul va ieși delicios, dacă vei respecta o anumită regulă. Ce trebuie să faci, pentru a roșiile să aibă un gust și mai aromat. Ai nevoie doar de câteva ingrediente:
Roşiile se spală bine, apoi se taie feliuțe mici, de un centimetru. În cazul în care optezi să folosești roșii cherry pentru această rețetă, poți apela la un truc genial pentru a le intensifica gustul.
Tot ce trebuie să faci este să le tai pe jumătate, să le răstorni într-un castron şi să le pui sare. Mai departe, vei pune roșiil cherry într-o sită, după care le vei lăsa timp de 30 de minute la scurs. Sarea va înlătura sucul în exces, iar roșiile vor avea un gust și mai bun.
Chiar dacă traversăm anotimpul rece al anului, poți consuma roșii în supe, ciorbe și alte preparate delicioase.
Roșiile reprezintă unele dintre cele mai bune alimente care te vor ajuta să treci iarna confortabil. Cu toate acestea, ar trebui să eviți multă sare, supa de vită și smântână pentru a profita la maximum de această masă.
Ar trebui să obții rețete care să includă apă ca bază și multe legume. Un bol fierbinte de supă cu bulion de pui și câteva legume te va lăsa întinerit. Puteți asocia supa cu biscuiți din cereale integrale.