Ce să faci cu peștele înainte să-l pui în tigaie. Secretul bucătarilor de top, așa iese mult mai gustos
Dacă îți place peștele prăjit, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți prezintă o rețetă simplă și rapidă. Dacă o respecți, în timp record vei putea să servești la masă preparatul perfect. Află în rândurile de mai jos ce să faci cu peștele înainte să-l pui în tigaie. Este secretul bucătarilor de top pentru a ieși gustos.
Ce să faci cu peștele înainte să-l pui în tigaie
Prăjirea în tigaie a peștelui reprezintă una dintre cele mai simple modalități de a prepara acest tip de carne. Dacă îți ridică probleme, nu trebuie să disperi. Ai la îndemână exact sfaturile potrivite care te vor ajuta să gătești cel mai gustos pește prăjit pentru oaspeți. Toată lumea va fi mulțumită la final.
Dacă vrei să prepari un pește delicios, este bine să ții cont de următorul secret. Înainte de a-l pune în tigaie, trebuie să treci peștele prin două farfurii de făină. Una cu făină albă, condimentată cu produsele preferate pentru ca preparatul final să iasă gustos și să aibă textură perfectă. A doua, cu mălai.
Trecerea peștelui prin făină albă condimentată va oferi preparatului crustă crocantă. Poți folosi și usturoi pudră, paprika sau ierburi aromatice pentru a oferi o notă savuroasă peștelui. Este important, însă, să îndepărtezi excesul de făină albă de pe pește, scuturându-l după ce îl treci prin farfurie.
În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți prezintă o rețetă simplă și rapidă de pește prăjit la tigaie. Dacă respecți pașii prezentați, nu ar trebui să te confrunți cu dificultăți în timpul procesului de gătire.
Cum gătești rapid peștele prăjit la tigaie
Ingrediente:
- 2-3 pești proaspeți
- sare, piper
- mălai
- făină albă
- cca. 500 ml ulei pentru prăjit
- mujdei cremos (sarmuzac)
- mămăligă
- felii de lămâie
Mod de preparare:
- Se eviscerează peștele, se curăță de solzi, se clătește cu apă rece.
- Se îndepărtează branhiile peștelui.
- Se șterge foarte bine peștele cu prosop de hârtie.
- Se asezonează peștele cu sare din belșug și cu piper.
- Se lasă peștele la stat timp de zece minute, pentru a absorbi aromele.
- Se pregătesc 2 farfurii: una cu făină albă de grâu (condimentată cu sare și piper) și una cu mix de mălai și făină albă.
- Se trece peștele prin făină condimentată cu sare și piper și se îndepărtează excesul.
- Se trece, apoi, peștele prin mixul de mălai și făină albă.
- Se încinge ulei într-o tigaie mai adâncă, după care se pune peștele la prăjit.
După ce peștele s-a prăjit, se așează pe un prosop de hârtie, pentru a se elimina excesul de ulei.