Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. 5 rețete simple, ușoare și gustoase
Vedetele din ziua de Paşte, ouăle roşii, ajung de cele mai multe ori la coşul de gunoi. Pentru a nu se mai întâmpla asta, aveţi un pic mai jos cîteva idei geniale de a folosi ouăle fierte la diverse preparate delicioase.
Ce să faci cu ouăle rămase la Paște. 5 rețete simple, ușoare și gustoase
O primă idee ar fi ca ouăle rămase de la Paşte să fie folosite ulterior la tot felul de sandvişuri.
Sandiviş cu bacon şi ou fiert
Pe o felie de pâine se pune bacon prăjit, ouă, rucola proaspătă şi maioneză. Pentru un plus de gust poţi adăuga curry. Totul va fi un deliciu.
Sandviş cu ou şi avocado
Dintr-un fruct avocado şi puţin usturoi se face o pastă care se întinde pe pâine. Se stropeşte cu un pic de ulei de măsline, se pun câteva boabe de năut, apoi se adăugă feliile de ou fiert şi se preară boia dulce sau iute, după gust.
Ouăle rămase de la Paşte ar putea fi folosite în diverse salate delicioase.
Salată de legume cu ouă fierte
Ingrediente: 4-5 roșii, bine coapte, 6 ouă fierte, 2 ardei grași, 1 legătură ceapă verde, 1 legătură usturoi verde, 1 legătură mică de mărar, 1 lămâie mică, sare, piper şi ulei.
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă bine legumele. Ardeii se tăie pai, iar usturoiul şi ceapa se tăie mărunt. Ouăle se tăie felii. Roşiile se feliază și se amestecă cu legumele tăiate și cu ouăle. Din ulei, sare, piper și zeamă de lămâie se face un deressing care se adaugă peste salată. Se presară mărarul tocat și se lasă să stea aproximativ o jumătate de oră, pentru că gusturile să se amestece. Se servește ori simplă ori cu pâine cu iaurt.
Salata Bavareză
Ingrediente: 8 bucati cartofi albi, fainosi, 2 bucăți castraveţi acri, 4 bucăți ouă, 1 bucată ceapă roșie, 1 praf sare, piper şi 4 linguri de maioneză.
Cum se prepară:
Se spăla cartofii și se fierb în apa cu sare, cu tot cu coajă. Castraveții murați se tăie cuburi. Ceapa se taie peștișori. După fierbere, cartofii se tăie cuburi și se amestecă imediat cu maioneză, cât sunt calzi. Se adaugă restul ingredientelor. Două ouă se adaugă în salată, iar două vor fi păstrate pentru decor.
Quesadilla
Quesadilla este o reţeta perfectă pentru micul-dejun. Ai nevoie de 2 tortillas unse cu puţin ulei de măslin, iar între ele pune un strat gros de brânză rasă, un strat de ouă fierte feliate, ceapă verde, felii de avocado, sare şi piper şi încă un strat de brânză. Totul se dă la cuptor până brânza se topeşte, iar tortilla devine crocantă.