Ce să adaugi în mujdei la final ca să iasă cremos. Ingredientul la care nu te-ai fi gândit schimbă tot gustul
Pus peste un preparat din pește sau o porție de cartofi prăjiți, fierți sau peste niște ardei copți, va transforma mâncarea din farfurie într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Nu pare greu de făcut, secretul succesului este un pas simplu. Află, din rândurile de mai jos, ce ar trebui să adaugi în mujdei la final ca să iasă cremos și aromat. Un ingredient banal îi va da o aromă specială.
Sosul preferat al românilor
Când vorbim despre preferințele culinare ale românilor și particularitățile gastronomiei autohtone, de pe listă nu pot lipsi sarmanelele, mămăliga, toba, drobul și, fără doar și poate, mujdeiul.
Acest sos simplu, considerat de mulți banal, merge de minune pus peste un preparat din pește sau o porție de cartofi prăjiți, fierți sau peste niște ardei copți. De fapt, poate fi consumat în orice combinație preferăm.
La prima vedere, este foarte simplu de preparat, însă dacă vrem să ne bucurăm de cele mai bune rezultate – o textură cremoasă și o aromă deosebită – trebuie să ținem cont de câteva sfaturi de aur.
Ingrediente și mod de preparare mujdei
Ca să faci mujdei, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- două căpățâni de usturoi
- sare – după gust
- 100 mililitri ulei de floarea soarelui
- o linguriță de oțet
Primul pas este pregătirea ingredientului principal: cățeii de usturoi se curăță de coajă, se spală și se dau prin răzătoare.
Peste usturoiul ras se presară puțină sare și apoi se pisează până se obține o textură pastoasă.
Te-ar putea interesa și: Rețeta oltenească de crap cu mujdei a lui Dan Helciug. Care este ingredientul secret: ”Ceri porție dublă!” EXCLUSIV
Ce se adaugă în mujdei la final ca să iasă cremos și aromat
În pasta de usturoi obținută se adaugă treptat cantitatea de ulei, în timp ce se amestecă, fără oprire, cu un tel. Atenție, pentru a evita situația în care compoziția se separă, este important să amesteci mereu în același sens.
Apoi, pentru a-i da o textură cremoasă și o aromă deosebită, balansându-i gustul, se adaugă în mujdei, la final, o linguriță de oțet. Se amestecă bine, până la omogenizare, și mujdeiul este gata să fie savurat lângă preparatul ales.
Te-ar putea interesa și: Secretul celui mai bun mujdei de usturoi cu smântână. Ingredientul pe care să nu-l mai folosești