Ce să adaugi în compoziția cârnaților de casă ca să fie pufoși și gustoși. Ingredientul care le de textura perfectă
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar gospodinele încep deja să-și procure rețetele și ingredientele necesare pentru pregătirea bucatelor pe îndelete. Există multe preparate tradiționale pe care gospodinele aleg sau nu să le aibă pe masa de Crăciun, dar unul cu siguranță este nelipsit: cârnații de casă. Pentru a avea un astfel de preparat extrem de gustos, un bucătar iscusit ne învață micile secrete care îi fac savuroși.
Ce trebuie să adaugi pentru a obține niște cârnați de casă gustoși și pufoși
Unul dintre aspectele cruciale este alegerea cărnii potrivite, deoarece aceasta va influența direct gustul și textura cârnaților. Bucătarii recomandă selectarea unui amestec de carne de porc și vită de calitate, pentru a obține un echilibru perfect între arome.
Potrivit acestora, carnea de porc trebuie să fie suficient de grasă, astfel încât, în momentul afumării, chiar dacă o parte din grăsime se topește, aceștia să nu rămână foarte uscați. Mai mult, carnea se toacă prin mașină și se amestecă bine, tocmai pentru a fi pufoasă.
„Dacă vreţi să faceţi cârnaţi de casă trebuie să alegeţi carne mai grasă gen fleică sau ceafă. Dacă alegeţi pulpă puteţi pune puţină grăsime, de preferat slănină de la porc. Se poate amesteca şi carne de porc cu vită.
Este necesar să fie carne mai grasă, deoarece atunci când îi afumaţi o parte din grăsime dispare şi nu vreţi să aveţi cârnaţi seci. Carnea se toacă prin maşină şi se amestecă foarte bine“, spune bucătarul Marian Toma.
CITEȘTE ȘI: Ce se pune în cârnaţii de casă pentru a fi cu adevărat tradiţionali. Aşa făceau şi bunicii noştri
Ingredientul care face cârnații mai gustoși
Marian Toma a dezvăluit ș ice tip de maț trebuie folosit pentru un gust desăvârșit al cârnaților. Deși nu i-am fi dat o mare importanță acestui aspect, se pare că mațul joacă un rol esențial în gustul final al cârnaților. Potrivit bucătarului, mațul trebuie să fie subțire și foarte bine curățate, astfel încât, focul să-l pătrundă mai ușor, oferindu-i un gust foarte bun.
De preferat este folosirea unora din comerț, însă nu este nimic rău dacă alegi să folosești mațele porcului tăiat de tine. În acest caz, trebuie să fii foarte atent în momentul spălării.
„Compoziţia de cârnaţi se introduce în maţe. Este important ca acestea să fie cât mai subţiri deoarece astfel cârnaţii vor fi mai gustoşi şi se vor găti mai uşor. Este recomandat că cumpăraţi intestine gata curăţate din comerţ.
Persoanele care vor să folosească maţele de la porcul pe care l-au tăiat trebuie să le cureţe extrem de bine. Acestea trebuie ţinute în apă rece cu sare şi puţin piper pentru a înlătura orice fel de miros neplăcut“, a adăugat bucătarul.
CITEȘTE ȘI: Cât de mult usturoi trebuie să pui în carnații de casă. Așa vor avea cel mai bun gust